15-XII-2015.

На Змајчеку ми се нешто губи ССД. Нашао грешку у дневнику, изгуглао је, испада да, да би уштедео струју, пенџери га повремено гаси а онда не уме да га укључи до рестарта, јер су морони из Мајкрософта нешто сјебали у протоколу, а глуваћи из Интела не разумеју захтев за укључење. После ми је пало на ум да је то тако радило три године, шта сад који красни.

При бутирању, пак, сам сад морао да назначим да је то први бутни диск, јер док је био у недођији, БИОС се некако освежио без њега... ма папазјанија.

Дакле ајде до контролне табле да му искључим то гашење. Немој ССД, леба ти, нема мотор. Не ради контролна табла. Ај гуглај још. Два цела сата. Грешку на контролном панелу ({26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683} Server execution failed) узрокује... одсутан системски директориј. У ствари, нека коју сам наместио не постоји, а сматра се за системску. Јесте, у регистратури каже n:\dox а то је било ваљда још на претходној плочи. У међувремену сам вратио да ми сав посао стоји на q: диску. Упишем тамо да је q:\dox место где лажни директориј „Моји документи“ гледа, бутирам, ради.

Значи цела контролна табла, јеботе, престане да ради јер нема директорија „Моји документи“. Опа бато. Да је моја апликација тако осетљива да неће ни да крене (а ћути ко говно у трави), па истопио би ми се телефон од звоњаве, мене би у лудару и не бих зарадио ни за претплату на Бурунди*.

Како сам уопште радио два месеца а да ово не приметим? Па не користим тај експлоратор докумената (девојачко експлоратор прозора) уопште - имам тоталкомандер, Лончи, ббЛин и шта ће ми то. Осим контролне табле, која ми такође досад није требала, него сад кад треба да помирим Мали мекани и Интел.

(... 2 речи...)

Гледе осталог... петљам нешто са Кишом, нешто са Брусом (око ФедсРпа тј још један састанак са ликом из КопиРпа око тога, који радије отказујем, имам неке стилске свари да средим пре него што им покажем шта сам хтео)

Дне 14.12.2015 18:04, написа Џемс Карвер: > > Ћао, > > Јеси ли стигао све да средиш? Јел још важи састанак за сутра?

Овог пута смо се ми састали са својом контролом, и, па, има пар ствари које морам да средим да будем на линији са нашим сопственим смерницама, око стила, једноставности итд. Главно што смо нашли је да се статус рецепта не зна док се не позове update_notification_count (до чега може да потраје, зависно од навика корисника), па ћу да убацим update_prescription_status на освежишку и кад се одјављује од вас, тако да добијемо стање за текућег пацијента. И она три текста, како изгледају на последњој слици, где приказују рецепт, алергије/лекове и апотеку, ћу да претабам у хтмл приказ тог истог, да нагласим важне делове. И још разна ситна побољшања околног ГУИја. Ово, наравно, нема везе са било чим што си посебно разговарао са Брусом, ово је само да прескочимо сутра.

(... 89 речи...)

На расејанима је неко окачио фотку логоа за „Bitef Art Cafe“ - сија све велика слова без размака, може да се чита и као „bite fart cafe“.

----

* интерна фора, нема никаве претплате


Спомиње се: Брус Ферлејн, Бурунди, Змајчек, Киш де Кок, КопиРп, Мајкрософт (Мали мекани), расејани, тоталкомандер, ФедсРп, на енглеском