08-II-1969.

Виђам старо друштво са ћошета, једном недељно у биоскопу на шећерани/Кантини. Обично седимо заједно, негде назад, под балконом (или на балкону... не, тамо су карте ваљда биле нешто скупље). Помирио сам се са Е. - не, не забављамо се, ал' се ни не свађамо. Једном смо тако гледали "Бони и Клајд" (можда прошлог викенда... не, школа је почела шестог, дакле петог), и било је још алузија, наводно сам загрлио Веселу. Да бар јесам.

Планирао сам да јој се набацујем и мислио да бих за пар недеља нешто и успео; са Ђицом можда за три-четири, а Оли Бој остаје недостижна јер је тако избирљива око места где би могла да се открави (штагод да сам мислио под тим).

Нешто сам се бајаги ошишао прошле недеље, Ивка је приметила и прећутала. Али разредна осмог један (тада VII) је уочила, па су се њих две нешто џапале, "кад ћеш да ошишаш оног твог?" - "кад ти ошишаш Стрлета". Колико се сећам, надрљали смо обојица. Баш су морале да блебећу... те сам опет стигао код берберина.

Проблем са берберима је што знају посао. Тј умеју да ураде ту једну фризуру што су научили, и ниједну другу. Код ових мојих овде (била су двојица, чика Драга и чика Средоје, који је после испао некакав ујак Бештари) су то биле две, нормална и тарзанка. Не знам по чему су се разликовале, ваљда ову другу нису поткресивали нуларицом уз потиљак, него само орезивали маказама. У сваком другом погледу су радили увек једно те исто, и штогод да кажеш, штогод да наручиш, увек испадне као што испадне сваки пут.

Зимска јакна ми је још увек скроз нова. Купили су ми је ваљда новембра, ал' нит сам записао нити има слика ранијих од ове. Свиђа ми се како затвара око зглавака и струка, тачно где треба. Већина друге одеће је кројена за неке људе шаку краће и две шаке шире од мене - рукави кратки, извлачи се из чакшира, промаја око бубрега.

Лесонитски „зид“ затвара шупу, ал' ове зиме је тамо само угаљ, фића је остао напољу. Нисмо се ни трудили да почистимо стазу до тамо, осим уз кућу.


Спомиње се: VIII1, Весела Међеи, Владимир Себешћен (Бештара), Душан Старкић (Стрле), Ђурђица Орашки (Ђица), Иванка Томашић /Чардић/ (Ивка), Кантина, Оливера Стојановић (Оли Бој), фића, шећерана, на енглеском