21-V-2020.

Ово је аутокрп (рађен у хугину) па извин'те на ћошковима.

Ово је аутокрп (рађен у хугину) па извин'те на ћошковима.

Осамнаестог у Петерхиду. Прокопали су нам јарак кроз травњак, као што су кроз цело село, разводе плин. Одсекли су доста грана од вишања, што бих и сам одсекао да сам имао воље и времена. Сад само да их покупим и саденем у велику шупу, где је гомила ионако већ скоро до крова, пошто сам посекао доста нежељеног дрвећа, а још нисам ни покупио оно што је мајстор Миле зимус посекао кад је правио ограду.

Под сточићем на тераси је била змија, не превише брза па сам шкљоцнуо пар снимака. Окачио сам фотку на Бурунди да видим хоће ли познати која је и да ми кажу је ли опасна. Белоушка, безопасна.

Деветнаестог се опет возали са клинкама, прво на игралиште код месне, па на аутобуску. Узели им по сендвич јер им се није ишло а биле као нешто нервозне. Санда појела пола, Линда није ни пипнула. Пред крај су се баш унервозиле, нарочито Санда, једва сам је посадио на бицикл, а онда сам тешко држао правац. Кад смо стигли кући, одмах су заспале. Добро смо их заморили.

Откако су и зубари поново отворили радње, Нина је заказала код Лениног комшије, па смо опет сели у комби и одиграли уобичајени сценарио. Зачудо, успели смо да се спакујемо и кренемо без превише одуговлачења, канда смо се већ увежбали. Деца су се играла у парку и нису много ни приметила да мама није ту. Чак је и Раја нашао другара, клинца отприлике његових година, можда мало старијег, који је научио енглески са јућубета, па су причали о играма, играчком хардверу итд итд, скоро на професионалном нивоу. Након друге туре сладоледа се појавила и Нина - овог пута није било превише посла, само јој је притегла шину и преподесила оне ствари што дођу између шине и зуба.

Вечерали смо опет у Гаравом казану. И они су опет отворили и кренули с послом, клопа ваља као и пре. Две порције помфрита за њих четворо, што су брзо почистили па смо наручили и трећу. Милан је имао нека посла, али је свратио после кад је шетао Апија. Па смо бар нешто попричали.


Спомиње се: Апи, Бурунди, Гарави казан, Јелена Средљевић (Лена), Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), мајстор Миле, Милан Настић, Невена Средљевић (Нина), Петерхид, Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), на енглеском