09-III-2007.

Синоћ сам се срео са Дејвидом. Канда у свакој луци има по једну, па је дошао да ме види и преноћи негде у крају (на макс 50км). Има неке шансе да ћемо да се залетимо на овдашњу клинику, јер је ту почела историја вантелесне оплодње, прва успешна је ту изведена још осамдесетих, био би то важан трофеј.

Нашли смо се код неке полуотмене кафане на Атлантској, на паркингу, утрефили се у минут. Обична брвнара, дрво и гипс, остало је до локације и фарбе. Отишли смо у трпезарију, део лево од шанка и кујне, кад сам затражио пепељару. А извинте, пушачки део је оно десно. Тим боље, изгледа да се тамо и греје. Време на обали је у ствари баш језовито све до пола априла, топлотна инерција океана и ветрић са њега. Како сам писао ћалету, „баба Марта завршила пуш паузу и вратила се на посао“, тј опет зебе јакна.

(Ово је једина успела фотка, ако не бројим што нас је келнер сликао са блицем. Стојећа фигура уз стражња врата је кип Америчког Америчког поглавице, какви су некад стајали уз врата дуванџиница)

Наручио је неку рачетину и осталу морскетину (в. Кућни), јеловник му је изгледа познат, па смо причали о „банди с коца и конопца“ званој Феривер. Ово је требало да буде моје цењкање за посао, ал' радим већ две недеље, као и обично, овог пута јер је Џери одмах дигао сидро и вратио се да ради у банку. Делује као почетак дивног пријатељства.

Федс је апликација наслеђена од неког холандског доктора, наравно у фоксу, омиљеном лекарском језику, па је прерасла његов ниво те ју је проследио Јану негде око 4. верзије. Тренутно је око 5.2 или ту негде.

Нина имала чукарац, закључила да ће жуто прећи у црвено док она стигне на црту, па прикочила. Онај иза ње се није сложио, па ју је мало нагузио. Омања штета, улубљен браник.

Лена смислила леп израз - „дежави амнезија“, оно кад осећаш да си нешто већ једном заборавио.

У имејлу Шкрба пише о новој теми на сезаму, о онима „чији нестанак не би оштетио цивилизацију“. На списку је нашао и оне што заувек држе даљински у најлон кеси. Посрамио се и скинуо кесу са свог даљинског (за озвучење), и истог дана га ипустио у шампиту. Два дана га је чистио.

Мој тренутни потпис на УАу је „That's not my last name. I'll have more.“.

Ник: Дај ми пет филмова које волиш и наређаћу ти пет које можда ниси видео а свидели би ти се. Пази: ако је то претежно СФ/фантазија, онда не бих могао.

ја: Можда ћу и скупити тих пет, ако престанеш да мећеш СФ и фантазију на исту полицу.

Ћале најзад продаје виноград. Већ ме бринуло што још вози трабанта - ем једва иде, ем је он оловна нога. Срећом, ништа није било. Има неке муштерије, кажу доћи ће кад се време пролепша.


Спомиње се: Градивој Шкрбић (Шкрба), Дејвид Бертон, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Кућни речник, Невена Средљевић (Нина), Ник Парсли, сезам, трабант, УбикАгора, Федс, Феривер Фертилајз (Феривер), фокс, Џери Олсен, на енглеском