02-III-1974.

Поподне баш ништа нисам радио, кад наиђе Кид, требају му слике.

- пусти ме да погађам. Треба ти за јуче или прекјуче.

- до уторка

- па ти си генијалан. Откад то имаш толико времена?

- знаш шта, положио сам возачки па ми треба за дозволу. Може до уторка?

- ајд, биће нешто.

И платио унапред. Па смо гледали "Позориште у кући" па клиснули у диско. Тј њега сам оставио код Волте (пета радња улево од Пролетера, где су се окупљали из IV6.73 те Џенк) а ја отишао пред Дом. Напољу хладно, ње нема, уђем. Око пола девет, обилазим већ трећи круг по претрпаном диску и тражим је. Зауставе ме Кид и Бранка и "дај једну цигару". Ајд, поштујемо гребаторе, ево... Кад ће она "шта јел пушиш?". "Не не нису моје". Кад ће Кид "чуј, кад дође, дођите на једно пиво".

Ок... напоменем му, на уво, да ми је Бранка бивша, да не буде забуне, па наглас "одох да је потражим". Већ на седмом метру сретне ме неки клинац и каже да је рекла да је чекам код улаза. Тамо поприлична гужва, налетим на Грнета. "Е треба да ми глумиш у једном филму" "Знам. Осећам." "Да ти објасним..." "Схватам."

...Ту сад фали текста, јер се та страна подерала нешто, па сам је крпио селотејпом, да сачувам запис. Сачувао сам папир, али је лепило са траке појело мастило, те не пише ништа, не да се рашчитати. Пише нешто да је дневник остао у купатилу, па га кева донела и пита јел треба ово, ја хтео само да истресем пенкало из њега, али се омаче и упаде у колаче.

У среду, 5., вероватно састанак поподне у клубу, ал' ем није било никог, ем је почињала киша. Срео Средљака у граду, цуњали нешто, купио јој мирис ђурђевка (кад потроши да опет има), стала киша, отишли код њега. Показивао ми шта се како зове у покеру, доста сам већ знао, али никад не шкоди да се провере правила, више пута сам се зајебао што сам научио нека локална која другде не важе. После прешли на шнапс и гангстерицу.

У четвртак пичвајзи по школи, увежбавали у вецеу да певамо "Милкина кућа на крају" (коју воли Марко Бозон), можда било и нешто цуге. Договарали се шта да купимо рибама.

Шта ја да купим својима? Кеви, сингл "Скадарлије" са староградским. Питам Р.

- дај нешто сад за бабу

- колико је знам, ево ти сузи кватро

- зајебаваш?

- што, па свидеће јој се

- на коју си ти бабу мислио?

- а ти си мислио на праву бабу?

- на праву

- зајебо сам се. Ево ти Јосипа.

Пева "Омер беже"... продато.

Остало ми још за бензин. Срео Жару па се и с њим мало зевзечио. Онда наишао Поп па с њим много и дуго, кад он

- е види ону смешну рибу

Наравно, с преке стране језди Оли Бој.

Отишао кући, преслушао синглице, и после увече дошао на рандес. Успут срео М. и З., покупио их па ми се гасила машина, убедио га да мало погура (мада није морало баш, ал' нек се покаже) и само их гледам... као нас двоје прошле године. Нашли смо се код Текстила и отишли до диска. Кид ми је показао дозволу, слика је у мајчину... Него навалила да види Бранку... добро, однећемо им пива. После каже "ал' је слатка". (... 69 речи...) После ми прича како је она њена крава (Ђенђи) најзад нашла фрајера. Ваљда извукла на лутрији.

За сутрадан једва некако средио за (... 145 речи...).


Спомиње се: IV6.73, Бранка, Градивој Јанкулов (Џенк), Градивој Ража (Жара), Градивој Средљев (Средљак), Грне, Дом омладине, Ђенђи Тодоров, Золтан Кадар (Кид), Марко Дамјанов (Марко Бозон), Марко Поповић (Поп), Оливера Стојановић (Оли Бој), фрајер, на енглеском