10-IX-2008.

Ко зна зашто сам освежио „раштркало“, скрипт који сам написао пре одласка на Винтерхил (види 05-VII-2004.) да сад скида цифре са почетка имена. Можда сам погубио неке фајлове па их враћао са цедеа?

Хана јавља да јој треба времена да спреми „посебну мировну понуду Порезнику (ака г. Канадска Агенција за Приходе)“ за вечерас, па ће мало каснити са тестирањем.

ја: убр, ако успеш да нађеш где је чегбокс за носиљу трудноће у 5.3, занима и мене где је :)... и Мир порезнику... ош лулу? Још увек умем да завијем, мада их више не припаљујем.

Хана: е, не, хвала! И то би ми опорезовао |-(

ја: то ће бити велики амерички изум, „џабе поклон“ (за разлику од оних што се плаћају)

У ширем дивану у Фериверу,

Дејвид: Само да шкљоцнем страницу за ’План Третмана‘... где се налазе штрикле за Третман комплетан и циклус комплетан...стварно је тако просто (зар није).... Дона се упаранојила да сам нешто пропустио--- сигуран сам да је Суез бар споменуо ово. требало је да кажем „Дона ме упаранојила....“ ...Нема чаробног ороза за те штрикле (циклус комплетан...или третман комплетан) ех. Скроз ручни поступак.

ја: не зна софтвер кад је готов циклус. Прво природа, а онда софтвер прибележи догађај. Да проверавамо трудноће од 11 месеци понекад?

Норман: који циклус треба да се брише?

Лора: не знам, Дона је прекјуче имала циклус који је испао мало без везе па сам јој рекла да крене наново. Хтела сам да видим је ли то баг због ког се нешто нетачно убацује. Па смо пробале да обришемо циклус и искочило ово. А онда видим то и на једном од својих циклуса док сам га брисала. Можда да видим с њом је ли то исти циклус. Рекла сам јој да ми емајлира име пацијента и ИД циклуса, па ћемо то онда ми. Можда је исти. ... То је био још један програм. Тултип за први дан (ЛМП) каже стимулација 1. дан. Пита она зар то није 1. дан ФСХ. Сад је то преправила да пише крварење или тако нешто.

Оливер: за неке од програма...нарочито америчке и канадске...Аустралијски је помало ексцентричан око тог 1. дана.....често ФСХ дају 3. дана стимулацијске фазе

Лора: датум почетка циклуса је права збрка. Сад сам причала са Дирдри о томе и данас. Дона сад мења своје стим модуле да ФСХ креће 3. дана. Сад се испоставило друго питање, шта је процењени датум почетка. Рекла сам јој да је то дан почеттка стим фазе не низрег фазе. надам се да сам у праву.

Оливер: ни крварење није најтачније...јер неке пацијенткиње не крваре...не видим што га напросто не зове 1. даном фоликуларне фазе (ваљда не цепидлачим ту) :^)

На сезаму, са Ефендијем:

Како се сналазите са десет отворених табова? Мени представља организациони проблем и више отворених програма. Имам утисак да више времена губим покушавајући да се снађем, него да све затварам и отварам.

Ретко отварам више од седам-осам, међутим деца ладно поотварају и по двадесет на својим машинама, и сасвим се лепо сналазе - за то постоје те иконице на табовима (ФФ и последње три године, не Хроми гугао), да се лакше снађеш. А ако ми баш засмета, испревлачим лево десно да дођу у неки згоднији распоред, или баш и позатварам вишак (срећа у сешн менаџера па могу одмах да вратим - јер ко за Марфија, неће ти требати док не затвориш).

То јест, и дан-данас волим да имам отворено не више од три прозора маx. од којих је један тоталкомандер, увек отворен.

Да видимо... ТКмд, ФФ, Скајп четни чет, Фубар, Волт (сорс контрола, боља од радничке контроле), тандртица за пошту, још један чет са Хана (она тестира шта ја радим), и Дух*. Обично буде отворен и бар још један фокс, са својим комплетом интерних прозора (од четири до дванаест, како кад :). У позадини... еМулац, Трилијан, ИдиНаТатанак (GoToMeeting), Task Killer, Launchy.

Питам коначно, после скоро десет година чуђења. Не ради се о идеолошком питању или подбадању, него се заиста питам шта је то толико различито у мом уму од ума разних других корисника рачунара.

Вероватно си, по Бригс-Мајерсовој класификацији, мање раштркано организован, тј треба ти да радиш само три-четири ствари а остало да шутнеш негде.

Ја сам можда послом истрениран да пазим на један прозор, два у вр главе, и да ладно мењам контексте и да ич не зарезујем оно што ми се догађа ван видокруга. Ту ми посао олакшава и простор - два монитора, мислим да сам недавно качио слику (Ленино друштво каже да смо, мало и због тог десног вертикалног монитора, али и иначе, "now officially weird family"), па онда прозоре држим отприлике увек на истом месту. Рецимо, скајп главни прозор скроз десно доле, задружни чет десни монитор доле лево, ФФ горе десно (и често у позадини), Фубар горе десно скроз, па назад, и то дугмићи да су изнад ФФ а мени може и да је прекривен, испод дугмића :), Волт десно, средина доле; лево дође пошта и шта тренутно радим, с тим што опет, у оном што радим, едиторски пенџери дођу на леви монитор, командни прозор, дибагер и сав остали алат на десни.

Е да, и еМулац, ако није у тацни, чучи на другом иконостасу. Трећи и четврти иконостас слабо нешто трошим, мада бих баш и могаo - bbLean баш онако лепо барата са четири, уопште се не збуњује.

А на УАу, са Тревисом, о поновном увођењу речи податак (datum) као једнине од подаци (data) у енглески - каже „то се ретко зна, још ређе користи... ал да се напросто крене да се користи, могло би да утаба стазу. Није немогуће“.

Знамо како се то завршило.

----

* офлајн читач за сезам, писан у луи.


Спомиње се: 05-VII-2004., гугао, Дејвид Бертон, Јелена Средљевић (Лена), Лора О'Хера, Норман Шен, Оливер Бајфорд, сезам, Суез Лима, тоталкомандер, Тревис МегДаглас, УбикАгора, Феривер Фертилајз (Феривер), фокс, Хана Блербери, на енглеском