05-IV-2015.

Били смо у Петерхиду мање више цео дан, и баш смо се нарадили. Развукли смо најлон на једну леју, и патили се с тим како да га причврстимо да га не носи ветар. Направили смо неке куке од жице и то је држало... али у ствари не ваља. Те куке ће да остану у земљи и биће проблем ако се икад буде копало. А ако ветар нађе пут под фолију, дићи ће је и подераће је управо око рупа куд смо уболи жицу. Наредних година смо се опаметили и затрпавали ивице. Лакше је ашовом.

Ручали смо царски, наша јаја, са жуманцем како ваља, не оно индустријско бледуњаво. Лук, наравно, начупамо пре ручка.

Изнео сам и ново тоцило, какво смо имали пре десет година тамо, само ми се чини да је мотор нешто јачи. Не знам тачно кад, али десило се да сам га донео на башту таман оног дана кад ме Фаик питао да ли га имам. Реко јебига, јутрос сам га однео на башту. Ма треба да наоштрим секиру само. А то, дај секиру, сутра идемо поново, наоштрим ти тамо па ти донесем. Важи, урадимо тако, био задовољан.

Није ово први пут да се догађа, али сад имам и снимак. Играо сам биџулд и баш ме кренуло.

Месечни и вечити рекорд (на овом сајту) су моји. Овог пута сам много бољи, али да бих дошао до овог резултата, морао сам да играм сатима. Канда се у Фајерфоксу нешто скембечи за то време, па добијем ова празна поља, која по правилу игре не би смела да постоје, увек их је 64, па треба да их слажеш у редове од 3 до 5 (може и 7, теоретски, ал он изброји тих пет и не шиша даље). Ова празна не можеш померити, тако да... ето, баг, при резултату који је сачуван само као овај снимак.

У записницима видим да сам терао фес, тадашњу верзију која је чешљала директорије у позадини, док напред врти фотке. То сам после баталио, и одвојио чешљање од приказа, скупља дара него масло.

На Суштини, Шкрба пита ко би да буде дежурни док је он у Бечу и док се Стинге не врати са истока и југа Србије, канда је у фото сафарију. Понудио сам још кафанских фотки, то увек може.


Спомиње се: биџулд 2, Градивој Шкрбић (Шкрба), дежурни, Милован Аксентијевић (Стинге), Петерхид, суштина, Фаик Ризвани, фес, на енглеском