16-VII-1999.

Чантрам са Џеком Бараном на УАу. Вели он

А, НИХилиста. NIH=Not Invented Here (није овде измишљено). Тезгарош који никад не препоручује доградњу постојећег, него увек навали да се пише испочетка.

Тај је очигледно решио двоумицу „шта да радим са својим старим кодом“. Као у старом вицу кад се тип враћа кући након пар година избивања, пољуби жену, и гледају како им се деца играју у блату, прљава до грла.

"Бре Ружо, да их перемо ил' да правимо нове?“

Ту ми је ваљда и пало на ум да скупим програмерске вицеве, тј обичне вицеве који у ширем смислу могу да се примене на програмирање. Наредни очигледни кандидат је тетка Ема, што и није виц него се десило Фефију (в. тамо).

На сезаму се жале на спржене модеме и којешта. За време бомбардовања су прашили по небу да растерају облаке, да им не сметају да лете. Сад се клатно премеће на други крај, и лето је кишно, са све пљусковима и громовима, који онда индукцијом спале понеки комад опреме. Дигла се и подземна вода, па је она рупа под степеништем за подрум постала, уместо акумулације, извор те доле имамо око 10цм воде. Срећом, замрзивач смо већ дигли на гредице, бар 12цм изнад пода, а сва струја је на бар 60цм.

Стајали смо над том рупом и веслали, да кружи вода па да похватамо орахе што плутају по њој. Пецање, другим средствима.

Политички, по земљи се кува. Ђинђића звали на суд што је изврдао одлазак у резерву за време бомбардовања. Активисте демократске странке пребили на Новом Београду (од чега један профи каратиста, значи банда се спремила). Одјекнуо је АманБре. Радио Б92 још увек не ради, ево сад ће, ваљда 26. Опет вода у коаксијалцу.

У Зиро Дистансу обарају сервер у седам. Мег ме пита има ли шта ново, нешто се не чујем. Рекох да је „проблем управо у томе, ништа се не догађа. Само још кише (укључујући величанствен грмљавински концерт прошле суботе ујутро), све је натопљено, коров је подивљао, а и комарци... добро, ту сам скоро имун. Раније су ми такве олује спржиле пар модема, па сам сад превентивно ишчупао кабл. А онда ми се накупило, па сам све мислио да сам ти одговорио, а ето нисам. Тако да сам у застоју, живот на одложено :)“.


Спомиње се: АманБре, Зиро Дистанс (Зиро), Меган Марбург (Мег), сезам, УбикАгора, Ференц Фаркаш (Фефи), Џек Баран мл., на енглеском