25-XII-1999.

Двајспрвог било нешто снега, тек мало опрашило да заодене видик. Шкљоцнуо три комада кроз кухињски прозор и после их ручно скрпио, у тадашњем ПејнтШопПроу (а како ли тек изгледа аматерска фарбара?). Кућа на слици је са оне стране поточића. Ту станује нека госпоја са смешним кучетом, марке басет, што ландара ушима. Међу нама звана „басетова кева“.

Го и Нина су се исто играле ПСПом и направиле гомилу верзија фотки (својих и мојих) са промењеним бојама коса, а мени и браде. Послале су ми то имејлом на посао, а Рик се пресамитио од смеха.

Лора у Лејвору се жали да фотке студената фале на извештајима на неким станицама. Наравно, јер извештај користи општа поља, што је скарабуџена изведба Мајкрософтовог ОЛЕта, па је свако такво поље везано за спољну апликацију која је задужена за његов садржај. Ту има неки протокол како то треба да ради, и то је радило, углавном понекад, док нека трећа апликација не преузме на себе тај тип садржаја, а не зна за тај протокол. Још горе, инсталише се за пробу, преузме регистрацију, одинсталише се, а стара регистрација се не врати аутоматски, па као да нема ниједне апликације за то. А то су само фотке, било је још таквих...

Њу је бар неко провео кроз поступак, телефонски, како да инсталише ЛидТулз на сваку нову машину. Стварно нам треба инсталација за рантајм. Тј имамо је, али...

Изеш га, још једна глупа инсталацијска заврзлама. Зато је дебели клијент осуђен на историју. Нема томе краја, јер м$ никад ништа не стабилизује. Кладим се да је неки деелел за ОЛЕ негде замењен а ми више не инсталишемо текући. Ако је тако, ко ће да направи нов ZdStart1.exe инсталатер?

Још за Лору - упис у Хосију, кад увози фајлове из ЕОНСа, не увлачи бодове из УСМЛЕ 2. Јер тога није било лане, ново је поље, а нама никад не јаве кад додају нешто.

Двајздругог, имејл од Терезе, преко неког типа који ме зна (најмили смо га да нам уради сајт за ЕнергоПро, али га је написао осисаном латиницом, без šđžčć, што сам ладно одбио да примим и да потпишем исплату док га не напише латиницом... мислим да ме мрзео неко време... до отприлике 2001. или друге, кад је отишао у Канаду; овог тренутка је информатичар у градској кући). Она учи да користи шиваћу машину, коју је наследила. Њихова ћерка долази кући за божић, а за дочек се враћа у Будимпешту, да је дочека са друштвом. „У вези пореза* за куцу, била сам да видим посто ниста нисте пријавили(да постоји куца) не треба да платите никакав порез.“

Правимо трипер комбинацију да ми Шкрба дотури неке цедеове са музиком, ал' оно у последњем тренутку... видећемо.

Двајстрећи. У некој дискусији на АманБреу, велим „чудно је, дакако, да реч 'револуција' улети у такву двомисао, па је хвале вредна кад припада историји Сједињених [Северно]америчких држава, а ружна ако се спомене другде“.

Ћале јавља да је Брља био јуче у Мађарској - да дигне паре, претпостављам, шта ће му да диже карту од агенције. Аваи се здао у рекламирање на месној телевизији (Сантос, не КТВ). Такође није пропустио да честита њен божић, иако је двајес пута рекла да није верник; честитали су преко мене и Грегу и Форду, што је ове обрадовало. Хонорар који сам добио за преводе на АманБре још није стигао.

У другом имејлу, Брља јавља Грегу да су му и виза и карта у џепу, све спремно. Мени пак, пише

БТW, шиљи списак шта треба да се донесе. Твој ћале ми се јавио, спремили су пар кила конца и више примерака комплета цашица за ракију. Ееее бре, а ја мислио да је та Америка богата земља. Но нема везе, могу ја да вам донесем Слобу па да и вама мало сване:-)

Оном доктору из Теиксцеа се свиђа пријемна у Хосију, има још музичких жеља око извештаја.

Двајздеветог, Шкрба преноси вест од ајВара да је стари сезам угашен.

Euthanasia Executiva Acuti.

Пукла тиква, а? Дуго су, у ствари, и издржали. Мени се све чини да је то само зато што су у Београду, па су имали довољан доток младих, да извинеш на изразу, ентузијаста, који могу довољно дуго да трпе срања само зато да би стекли референцу, радно искуство и познанства. Мада, нисам тамо свраћао још од '95, могуће да је ово моја фантаз(магор)ија са неког другог места.

Ама, ИМАЦЕШ комплет ЏТ, то ти гарантујем. Па таман морао да скидаш 1,9 ГБ преко жице.

Тешко ће ми пасти :). Оставим га преконоћ, дотурим Теду нешто и до краја недеље имам три ЦДја. Иначе, наше недело се управо копира, кад будем враћао Брљу на јероплан, свраћам до Берта у Арлингтон пак ће му уручим и да се упознам са цимерима му (Зајаном и Џефријем). Иначе, тај толико помињани Берт је здрав млађахни (34) кандидат за срчку, мало теже дише, ал' лако једе, има брат брату 110 кила, и може да чантра цео дан.

Чуј, ако можеш нешто да пошаљеш, без чега можеш да опстанеш две недеље, шаљи. Ако не, као што већ рекох горе, тако ми и треба. Е, него, јел има неки мп3овач који може да сажваће цео Passion Play.wav из једног комада (око 400М), ФатаЉист ми одбројава неке негативне проценте и не уради ништа. Радим мало бекапа, ту казЕту слушам већ пет година и ред би било да је причувам док још ваља.

Има ли Y2К еуфорије?

Малко на ТВу, што слабо и гледам, па онда покушавају да продају часовнике који броје уназад итд итд - или да продају ствари помоћу (еу)фор(иј)е, рецимо "јесте ли спремни - а јесте ли сигурни да ће ваш електрични отварач за конзерве... овај ће, међутим, сигурно да ради" - и онда покушавају да ти продају обичан отварач 50% скупље :).

----

* гле, сад се и порез продаје на везице


Спомиње се: Аваи, Алан Робин (Форд), АманБре, Горана Средљевић (Го), Горан Стаковић (Брља), Градивој Шкрбић (Шкрба), Грег Рубентал, дочек, ЕнергоПро, ЕОНС, Зајана, Лејвор, Лора Хантер, Мајкрософт (Мали мекани), Невена Средљевић (Нина), Реџиналд Бертон Кејп (Берт), Рик Нетер, сезам, Тед Гулдинг, Теиксце, Тереза Мазек, трипер комбинација, Хоси, Џефри, на енглеском