13-VII-2013.

Чувена Нешина фотка звана „јака је сила у овога“.

Јавља се Џеф: „Завршили ме, као нов! Већ ми је боље. Седам за сто у понедељак ујутро, око 10. Морам прво да скокнем до реонског да му предам папире и да ме на брзака прегледа.“

Горани стигао други монитор за Нешину машину. Сад са два истацка Дела (1920x1200) жута соба делује хајтек. Поподне отишли до Петерхида и испекли прву ракију ове сезоне. Казан чудно изгледа, сав ишаран од оног антирђа од преклане.

У повратку опет свратили до Димијана. Дуг је сад испод 700л, тачније 695,8 јер је једном било 0,7 једном 1,5. Зависи да ли Имлекова цистерна наиђе пре нас или после. Ако је после, добијемо свих пет, ако је пре, чекамо вечерњу мужу па добијемо право из краве (тј из музилице). Двапут се десило да није имао ко да помузе, и он и њихов син су били негде, па нам је Данка дала колико је нашла.

расејани се договарају за састанак, и некако Зрењанин испао добар, на пола пута између севернобанатске и београдске екипе. „Трофеј“ одмах отпао због лоше кујне, Банатска уме да омане викендом, као што је умела и „Пахуљица“, па сам предложио Занатлију, јер је Го тамо имала матурски парастос пре две недеље, кажу кувар је цар. Договорено.


Спомиње се: Банатска кућа, Горана Средљевић (Го), Данка Димијан, занатлија, Јован Димијан (Зеки), матурски парастос, Ненад Бергер (Неша), Петерхид, расејани, Џеф Гирни, на енглеском