17-XI-2014.

Ујутро сам их потрпао све четворо у сакса и одвезао на аеродром. Благоје ће их дочекати у Лимасолу.

Поподне смо отишли са Леном до Лалинског Конака да видимо са бабом за кућу. Погодили смо се, за тих 7500€ што је тражила. Наслушали смо се породичне историје успут, о њена два покојна мужа итд. Ћале је знао једног (сад, првог или другог...), из села где је некад радио, рече да је тај морао да се сели кад је нешто сјебао (проневера?), и то озбиљно.

Увече, скајп утроје - са Гораном у Сијетлу (у кући Стенлијевог другара), и Нином на Кипру. Неша већ мажњава Горанину кафу.

Деветнаестог смо се састали са бабом и њеном ћерком и зетом, да обавимо посао. Продаја сад не иде кроз суд, него преко новоуспостављених јавних бележника ака нотароша (у граду их већ има двојица). Они то раде, исто формално (јер и јесу део судства, само ауцорсованог) али много простије.

Ћерка је блајхана плавуша, као и бројне друге Мађарице што сам виђао овде - ма четврт Чурде је такво - прави се да је не знам шта, а иначе ћурка да би ћурка, сва изафектирана и бајаги отмена, могла би можда да ради на рецепцији у Суботици (в. 28-VIII-2010.) кад би имала мало више стила. И још креће да прича о духу места, како је то једна срећна кућа и баш ће вам бити лепо тамо, то ће позитивно да вам утиче... Њен муж, пак, је приличан ћутолог и у ствари само возач. Но, срећом, још само једном се видимо. Уговор имамо, пише да смо платили, све океј.

За нешто су морали да оду до мењачнице, нешто је требало, а нас двоје смо чекали напољу. Пошто је то на углу до Пинове виле и таман се нацртао плави сат, нашкљоцао сам се. Онда смо се вратили до нотароша (иста улица, други крај) и завршили папирологију. За тај дан.

Остаје да се спроведе кроз катастар у Њујорку, тамо им је општина (5 минута вожње до села), што ће бити мало зајебаније, ал' не данас. То кад иселе бабу, она још живи тамо, па треба да пређе код њих, онда ће бити предаја кључева.


Спомиње се: 28-VIII-2010., Благоје Николовић, Горана Средљевић (Го), Јелена Средљевић (Лена), Лалински Конак, Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), Њујорк, пиновавила, саксо, Стенли Бергер, Чурда, на енглеском