02-IX-2014.

Кокошке још харају авлијом, од 31. Кишно пролеће па све расте као блесаво, нема шансе да се изборимо са коровом и овде и на башти. Пошто ће кокошке ишчепркати свачему корен, пустили смо их на пар недеља да то почисте (и усеру... како једном неко рече за спонзорушу, „има две вијуге више од кокошке да не би срала по дворишту“).

Била је ту и брокенек кокошка (в. Кућни), за коју смо посебно бринули, извадили је из кокошарника, хранили је посебно, запирали и шта све не. Страдала је кад је неко куче успело да нађе довољно велику рупу под оградом.

Стигао нови циркулар. Марка је Ајнхел, никад чуо, ал' већ смо имали понешто од њих, бар бушилицу, и испало добро, само што није славно.

Поподне је слагала оквир за нови сто. (... 53 речи...)

Циркулар смо предвече извадили из кутије па полако склопили. Ништа особито, два туцета завртања где треба, да се ноге учврсте за плочу и мотор притегне уз њу. Са вечером и пуш паузама изашло мање од три сата.

Шестог је IV4 држао свој редовни матурски парастос, овог пута на броду. Није да нисам био позван - звао ме Бајло док смо били у Буковичкој Бањи, ал' сам одбио јер се спремамо за госте. Оно, можда сам и могао да одем, нешто немам фотака за тај дан, дакле вероватно нисмо ништа радили, ал' некако ми не иде комбинација пића, мале лађе и Еоса 40 у руци. Бајло ми је свеједно после дотурио фотке, из нечијег мобилног, видим да су сви на окупу. Из IV5пп он, Мима и Драгана; од домаћина, Гаша, Жуца, Милица, Дуца, Л., Ј.Б., Влада, Т., Паса, Владимира, неколико њих који се нешто не помињу овде, и наравно Јозда.

Седмог, берба у Петерхиду - лук се суши у малој шупи, имамо тамнозелених бабура и три (!) гајбе белог лука... и џунглу на све стране. Како рече Шкрбина госпоја, „неуреднију башту нисам видела“. Е, таква година.


Спомиње се: IV4, IV5пп, Влада Марканић, Владимира Бркљевић, Гаврило Ташков (Гаша), Градивој Шкрбић (Шкрба), Драгана Витас, Душица Тошин (Дуца), еос40, Живана Арматовић (Жуца), Јован Зданић (Јозда), Кућни речник, матурски парастос, Мерима Табарски (Мима), Милица Зубатовић, Ненад Бајло (Бајло), Петерхид, Спасенија Вишњић (Паса), спонзоруша, на енглеском