15-III-2013.

У Дому омладине велика изложба фотографије, ДЦ-99 опет на истом месту као новембра 1978. Пошто смо сад скроз дигитални, а морамо да имамо фотке на папиру, договорено је да нам Монгол да попуст за штампање, за овај пут. Па сам отишао до њега десетак дана раније, издиванио се, он ми одштампао ове две, па сам то однео на следећи састанак клуба.

Изложба је лепо успела. Повампирени клуб опет славно у седлу. Доста има млађих, нови нараштај фотоаматера, има добрих, са доста занимљивих идеја. Лена била са мном. На фоткама је, наравно, Мишко, па В.М. (фото радња поред Јасминине апотеке), па тип који је продавао некад огласе за Новости а после за месни лист (видели смо се кад сам предао читуљу за кеву), Сликер, И.П. (био фотограф у том листу), Јози, и још нека позната ми лица а без имена.

Некако је Брља испао доста активан члан, а није лош ни са фоткама, има неки штимунг на њима. Тим безвезније да седим на састанцима, нарочито касније кад је изабран за председника клуба. Док ово пишем, синуло ми је да се изметнуо на Кида, који је био преузео моју бившу рибу и озвучење, а бацио око и на шкодилака. Овај је преузео апликације, ГенерАл, већину муштерија, а сад и клуб. Те сам му на једном од каснијих састанака рекао да „ако ти није јасно што не говорим с тобом, погледај у џеп па ће бити јасно“. Јер ако смо и мимо Аваија (где смо имали 40 односно 20% власништва) тезгарили, и ту ме је заврнуо, оне таксисте је продао пет пута а платио ми једном. Те сам полако престао да одлазим у клуб, немајући ама никакву жељу да га виђам.

Суез и ја покушавамо да ископамо неки фајл, тј ја сам мислио да га он има и обратно, рече Дејвид да мора да га имам, па онда погледамо у Шећер а тамо се спомиње али га нема, одатле укапирамо да је то нешто из 2009. па кренем даље да копам, и нађем да је то у имејлу од оног нашег доктора, ал' јебигица, поруку је послао из Аутлука, и у таквом је формату да се фајл више не да извадити.

За КААР и остале, опет сам успео да спојим да у 5.3 и 6.0 буде исти код и да не морам ручно да их синхронизујем, што је већ било направило нека два бага. Сад имам једну верзију, ал' вели Лора да није до тога, него... и онда смо кренули у расправу шта тачно значи „употребљиво након одмрзавања“, „криопрезервација“ итд, јер од тих нијанси значења зависи шта се како броји. Нема томе краја.

У Федсу сам додао алтернативну почетну страну за пацијенте, рађену као веб страна и убачену у инстанцу ИЕ на самој масци. Јесте да је ИЕ најгори прегледач свих времена, тешко да је Мали мекани био тако дуго упоран са било којом другом својом брљотком, али и овако боље изгледа и окретније је - то је неких седам-осам табеларних прегледа који се убацују, избор и редослед одређује корисник. Гомила ствари у томе су линкови али не на друге странице, има та једна, него хватам покушај навигације и из њега вадим на шта је корисник кликнуо (а што сам сам написао), па активирам ту страницу, или чак маску, дакле баш оно ради на један клик. Један од бољих комада што сам написао.

Али се Лори нешто није свидело, тражила је још ово или оно, што сам дотеривао кад сам стизао, њој се и даље није свиђало, остали се нису мешали, па сам на крају одустао, више га нисам демонстрирао, само сам пустио да буде заборављено.


Спомиње се: Аваи, ГенерАл, Горан Стаковић (Брља), Дејвид Бертон, Дом омладине, ДЦ-99, Жика Шашић (Монгол), Золтан Кадар (Кид), Јасмина Влајин, Јелена Средљевић (Лена), Јошка Апро (Јози), КААР, Лора О'Хера, Мајкрософт (Мали мекани), Мића Брашин (Сликер), Мишко Ленђел, Суез Лима, ТаксиСис, Федс, шкодилак, на енглеском