nalepnice na kolima

7-V-2013 11:40

"Bumper sticker", bukvalno "branička nalepnica", može u stvari da se nalazi bilo gde na kolima, ali pošto uglavnom služi za to da se čita ili bar vidi, lepi se straga. To je najčešće zadnji branik, ili bilo gde na stražnjoj strani, uključujući i staklo.

Dosta njih nema nijednu (ili samo one koje im baš trebaju za parkiranje, da ih ne bi odneo pauk, ili za ulaz u vojnu bazu), mnogi imaju po jednu ili dve, a na mreži se uvek mogu naći slike ludaka kojima se ni ne vidi koje su boje kola (odlično, ne vidi se ono sivo).

Šta piše na nalepnicama? To je čitav jedan folklor. Ima propagandnih za ovu ili onu religiju, za ili protiv kandidata za položaje ("izaberite xxx - za njega bar znamo da je gusar"), za političke stavove ("porazite Buša (ponovo)", "čuvajte čistoću Virdžinije - uštrojte političare"), a ima i čiste zajebancije. U okolini vazduhoplovnih baza česte su nalepnice "volim buku mlaznjaka", što je istovremeno odgovor zelenima koji se na tu buku žale i izjašnjavanje za redovnu platu iz vojnog budžeta. Međutim, pojavi se lični kamion sa "pravim buku mlaznjaka".