01-VI-2014.

(Мима, Јасмина, Милица, Кристина)

Соња је хтела наш списак адреса, што сам одштампао и донео, и у њега су уписали исправке, коме се шта мењало. Па реко да сам знао одштампао бих још... а онда сам се исправио, не треба мени папир него шта пише на њему, па сам га сликао с обе стране и готово. Отишла је брзо после поноћи, а и Мара.

Око 1:30 су нас напокон потерали, и до 1:45 смо се углавном и склонили. Већина је отишла кући, али отприлике нас четвртина смо отишли у Занатлију. Са мном су били Баки, Жуца, Радоје, потоњи довољно трезан да вози. Јесте да смо имали да пређемо триста метара, свеједно нас је на пола пута зауставила мурија, таман кад смо сустигли ове што су ишли пешке. Радоје није имао проблема са пајканом - или је био трезан или изгледао убедљиво, или је помогао чин (пензионисан је бар у чину мајора), није битно. Пошто је кафана у једносмерној улици, морали смо још толико около, па смо пуким чудом нашли слободан сто и то баш у средини. Пио сам четврт и четврт намештај, нашкљоцао још гомилу, свраћао до других столова да се издиваним са, јелте, рибама које нисам давно видео, нарочито оне две из VIII1.

Око 4:00 су ме истоварили код Спрингфилда, а Жуцу четири ћошка даље, најближе што може а да не морају нигде да скрећу. Ту су ме тек стигли шприцери, оће то код вина, иди ти стићи ћу те ја, и нисам ишао баш право. Ћошак касније, тик иза нове амбуланте спазим јежа на друму. И еос40 и ја смо имали проблема око изоштравања - што око слике што око теже - али сам напокон успео да чучнем и шкљоцнем ваљано.

У 8:26, Суез рече „све је прошло глатко, међутим“... а онда је уследило пар ситница око подешавања ескуел сервера, да корисници Федса добију права да бла бла бла, победили смо за данас.

Прославили смо Нинин рођендан тек данас, ћале дошао на ручак а после сам одвезао њега кући а Лену на бус за Београд, ал' без уобичајене торте, што ћале наручује од Брижите (мора да је Бригита, Гита, мађарски и никако француски), јер је оно од прошлог пута била сама пена, маргарин, шлаг без капи млека, вештачке фарбе и делегат јагода у виду 3мм слоја мармеладе. Уместо тога, направила праву реформ торту, и још чискејк (већим делом однет у Београд). Гледајући по столу, ракија коју смо пили је ћалетова лоза из 1990. што је одвојио, уобичајених 50 л, да се нађе кад се Нина буде удавала. Оне је, пак, код куће прославила пре три дана, са свих пет (бинарних) свећица.


Спомиње се: VIII1, еос40, Живана Арматовић (Жуца), занатлија, Јасмина Влајин, Јелена Средљевић (Лена), Кристина Бирчанец, лоза, Мара Страхињић (Мара), Мерима Табарски (Мима), Милица Ерцешки, Момчило Раде (Баки), Невена Средљевић (Нина), Радоје Стевић, Соња Славковић, Спрингфилд, Суез Лима, Федс, шприцер, на енглеском