setkey.prg

(Апликација, Југославија)

Општа рутина за чишћење и поставку свега. Испочетка је служила да дефинише макрое и редефиниције функцијских тастера за апликације ДБА, тј оне рађене у Салетовом генератору. Кад сам развио ГенерАл за Софтекс и Аваи, измењао сам га подоста. Под један, више нема никаквих специјалних тастера (осим alt+f9, којим се отвара the.log, у директорију где је пројекат, са већ убаченим текућим временом на крају, само да се упише шта се радило).

Данас (2016. кад сам писао енглеску верзију овог чланка, односно 2021. српску) се не позива из апликације уопште, али се позива на руке, из командног прозора, десетине пута дневно. Такође лансира и алате из Тора/Седне/Вфпикса (ГоФиш4, ПемЕдитор, СуперБраузер)... тако да је, од ДБА до Феривера, коришћен у осам фирми. Има у њему и редова нетакнутих од 1989. а можда и раније.

Додатак 2021. - више га не позивам јер алати из Тора не раде баш под Линуксом, много користе браузер објекат, који неће да се инстанцира, тако да јебига.


Спомиње се: 01-I-1994., 31-X-1994., 20-XII-1999., 11-II-2014., the.log, Аваи, Александар Расков (Сале), ГенерАл, ДБА, Софтекс, Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском