11-II-2014.

(у енглеској верзији овде упорно опстаје линк на чварке, иако је тај део текста у ствари за 28-II-2015., где сам га преместио, ал' јебига баг, неће да га уклони)(исправљен у међувремену, сад 2024. могу да га уклоним, ал' нека га)

Петог и седмог сам ваљда завршио преснимавање негатива, биле су на реду некако баш деведесете.

Шестог је Го ишла да сними зуб, око 19:00 (ма сви смо се провозали), негде низ улицу од места где је некад био фото клуб. После смо стали негде уз магистралу и узели гирос. Неша је трчкао около, пар пута смо морали за њим да не истрчи на друм.

Јан никад није видео КлиниСис а баш сам хтео да му покажем како је то било - сви они трикови са catal6.prg, ГУИ за негативне налазе (имао је и он нешто слично у едитбоксу у Федсу) а сад је хтео да дода нешто слично оном што смо ми имали тада, па ајд да му покажем. Што сам на крају и урадио, потерао сам стари фокс 2.6 за Дос под ДосБоксом, показао га преко скајпа. Данас сам то почео, те је setkey.prg направио фајл Змајчек8.INI (отуд ми датум). Сам демо је био два-три дана касније. Пуком срећом је ова емулација пристала да потера Јозијеве вегеа фонтове па је све изгледало како ваља.

А то што је хтео да најзад дода су сусрети, што је други назив за моје тадашње сеансе, тј. све што се деси од тренутка кад пацијент уђе па до белешки кад изађе. Те сам му показао шта смо то имали пре 20 година. Скоро четири године касније, кад сам ово писао, морао сам да признам да нисам имао времена (ни воље) да погледам шта он то прави (а нисам ни касније). Имао бих можда превише примедби и неслагања око стила. Федс је његов, шта сад.

Мимо тога, опет невоље са класом WordMerge, кад му је који красни и пало на ум да тако прави извештаје. Вазда невоља, свака нова верзија Ворда (и Пенџерија) нешто поквари. Шта је увек радило напрасно нестане, или добије нови дијалог који неће да се сакрије ни да се позове кроз аутоматику, само тако штрчи.

Степениште у предсобљу није много макло, даске су наслоњене око будућег положаја, Неша се играо под њима. Бар сам ушрафио металне држаче за будуће степенике. Бушење рупа у њима ми је трајало недељама, јер их има 128 а бургије ми килаве. Нешто сам их као оштрио, помогло је помало. Смрзло ми се дупе у том подруму више пута. Смислио сам штос како да покупим пиљевину - најлон око магнета, покупим, наднесем над бочицу, затегнем најлон преко грлића, одвојим магнет. Опиљци само упадну.

Завршио радну верзију конверзије за неку белгијску клинику, опет универзитетска. Та прва верзија ради све што треба, онако како су рекли. Прц је у томе што су нам рекли све чега су се сетили, ал' се слабо сећају, или нису ни знали, било је ту изузетака и којечега, ствари које су се другачије писале раније, ко ће то све знати... е сад морамо да знамо, а сад ћете и сами приметити, кад видите своје податке у другој околини. Зато обично треба више недеља, понекад и месеци.

Причали са Нина преко скајпа. Стомак велик, баш велик. Нашкљоцао се. Њима пао снег. Раја се није дао збунити.

Лена послала свеже фотке са посла у Продајзу - имају два мачета (Ана и Жак). Једно црно, друго црно-бело, слатки и из цуга препознали у њој мачкољуба и право код ње. Фотка носи датум 5. маја, што је можда из друге туре таквих фотки, а прву не умем да нађем. Три месеца ми се некако и чини као време колико су мачке опстале, јер је тада већ било превише... шта већ, да ноће у фирми, нарочито викендом. Па их је нека од девојака однела кући.

У осталим вестима, Лена има мека. Донела га кад је била данас. Да ли је то њен или фирмин, не сећам се. Знам да је имала свога, али да ли је то овај или је то било крајем године... биће ово друго.


Спомиње се: 28-II-2015., catal6.prg, setkey.prg, Горана Средљевић (Го), досБокс, Змајчек, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Јошка Апро (Јози), КлиниСис, Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), Продајз, Рју (Раја), Федс, фокс, чварци, на енглеском