25-II-2017.

Под двајспрвим имам неки педееф са описом проблема са пољским словима - ł, ć, ż и још неким, који се појављује у извештајима, у Кристалу и Ворду, фоксови извештаји су ОК. Оно за Ворд сам решио тако што сад податке извозимо као УТФ-8; за Кристал је већ било зајебано, ту су неки посебни деелелови итд, што је Јан на крају некако решио, ал' је потрајало неколико дана.

Прекјуче звала тетка Јања, за помен на 40 дана, па је потрајало док сам објаснио да га неће бити, не организујемо ништа. Рекла је да ће и теча Кића сигурно звати и да ће гледати да дође, па рећи ћу и њему исто. Није звао, мора да су се чули и изоговарали ме. Ко их јебе.

Али, јуче звала Јара - она би ипак да дође. Није могла да дође на сахрану, не подноси хладноћу откако је скрљала репни пршљен (у Грчкој, на плажи).

Мислили смо да само свратимо до гробља, да видимо јесу ли почистили ђубре које су ископали при укопу (зарђан лавор без дна, лом стакло итд - тако је то кад си уз зид, где је бар 50 година гомилано ђубре), па ћемо у Спрингфилд на пицу. Али прво да обиђемо наше столаре (Хадрона са пепепеја, три ћошка од гробља) да видимо како напредују наша гаражна и остала врата. Дао сам јој мој број мобилног и рачунао да ћемо се наћи негде око гробља, па ћемо на ручак.

Наравно, обрнула је пар бројки и није могла да ме добије. Звала кући ал' нисмо били ту, него код столара - врата добро напредују, све пуно дрво без чворова, биће одлично. Лик је прави Лала, као и отац му, говори полако и само кад има шта да каже, веран свом форумском лику.

Гроб је лепо очишћен. Запалили смо ону свећу-у-тегли и оставили још једну (у ствари исту ону што је паљена на сахрани). Проблем је са плочом на гробу, то је из старе радње у центру, нешто из 1875 или ту негде, сад већ неки десети власник (само старо име) и ово је последица килавог материјала из касних деведесетих, види се. Нема ни 20 година а већ се круне углови. Али не могу да најмим каменоресца док нисам власник гробног места, а морам бити да бих поднео захтев да се дозволе радови (што даје комунално за паркове, гробља и смеће, и то за џабе), то је скоро уведено јер ко зна шта се све радило, па сад проверавају да ли наручилац има право.

У Спрингфилду нисмо ништа пили, само чорба (баш добра) и пица (стандардно добра), седећи у оном стакленом кавезу са улице. Једва чекам лепо време да седнемо горе на терасу. Пола смо дали да нам спакују, најели се. Код куће закључим да ми је крвоток баталио главу и кренуо на пречи посао, има да се вари, па прилегнем. Таман сам довољно дремнуо кад зове Јара из града. Објасним где да ме чека и одем по њу.

Седели и причали цело поподне, углавном о здрављу и доброј клопи. Одушевила се нашим соком од парадајза. Добро дошло оно пола пице да је нахранимо. Одвезао је на бусодром за Ласту у 17:35, имала је повратну за тај.

Увече, искенирао још старих фотки. Ово није скенирано, ово је мало 3д графике изгенерисано из Фокса - такве сам ствари радио (2д) још на спектруму, па после и на Атарију (тада већ 3д), 04-X-1988., а ово је сад ваљда покушај да употребим Gdi+ и омотаче око њега, што ионако товаримо уз Федс (и не користимо га скоро ни за шта, мада сам ја нешто покушавао, и штавише успевао да направим да приказујемо графиконе два циклуса истовремено, ал' се Јану механизам за преклапање између њих чинио нешто компликован за уградњу, па то никад није ушло у Федс).


Спомиње се: 04-X-1988., атариСТ, Јан Бренкелен, Јара, ппп, Спектрум, Спрингфилд, тетка Јања, теча Кића, Федс, фокс, чорба, на енглеском