27-VII-2018.

Лена и Милан дошли на ручак. Није правила уобичајену карађорђеву (он је на масној дијети, а овде има брашна и јаја), него сам наручио ћевапчиће, врат и кобаје у Плусмесу - све испало одлично.

Овај аутокрп је из те уличице, ту је Плусмес лево, на углу; иза је 25. мај десно а новији део (зидан 10 година касније) лево, иза свог тог дрвећа. Улаз у Змај је 50м иза мене.

Прво у обилазак, јер су се каменоресци јавили да су завршили. Понео сам еос70 па на гробље, ишкљоцао (све су урадили како ваља, па још мало боље). Светлији део зида је настао зимус, кад су пробили зид да би могли да унесу све што треба за неки други гроб ту близу - није било друге него да привремено пробију зид да би унели све што им треба. Гробна места су у том делу тако стешњена, да не само да нема стаза, него су и оквири различитих висина и типова, чак је опасно ићи туда.

Онда сам се одвезао до њихове радње иза Гроша па се издиванио са маторим и сином му. Исплатио 120000 (по течају од 118 за 1€) јер нису имали читач картица, па ћу остатак морати неки други пут. Кажу имају радњу у граду, држи је други син, могу да наиђем било кад. Па, могу и одмах - одем до града, обиђем серекеш и подигнем, нађем дућан, платим, и стигнем у Плусмес са 20 минута форе. Ал' у ствари на време, већ је било готово. Одлично... одем кући и јавим Лени да чујем кад стижу. Каже већ је у мурији и само чека да је зову да јој ураде возачку, дакле мећи резанце у супу.

Још један леп ручак и пријатан разговор после. Милан је већ нашао следећу тезгу, нешто са најбољом муштеријом са претходног посла, баш воле онај едитор што је почео тамо да прави, а пошто је код отворен, могао би да код њих настави да ради на рачви тога. Лена има још пет испита са треће године, али хоће да до октобра откачи два. Чека је разговор са Јубисофтом. Опа, ето фирме старије од тебе, они су писали игре још за Спектрум. Ово је у ствари Јубисофт Сербија, добијају делове посла, али делује занимљиво и обећава. Не плаћају баш сјајно, али била би добра рецка на опасачу.

Па су онда отишли, однели јаја, меса и парадајза (заборависмо да вратимо кишобран), а који минут касније смо причали са Нином. План је да Лена оде да јој помогне да среди кућу да може да се затвори а можда и изда, па да дођу заједно овамо. Већ сам по малим огласима тражио минибус, нашао један Ситроен за 3500€ што ми се свидео.

А онда је план почео да се мења, јер би и Го и Стенли да помогну, па да дођу они можда месец пре Лене а онда сви заједно дођу овамо, или да дођу овамо пре него што она и крене... чекај, ако они долазе онда она ни не мора да иде.

Дакле планови су ровити. Видећемо преко викенда.


Спомиње се: 25. мај, Горана Средљевић (Го), Грош, еос70, Змај, Јелена Средљевић (Лена), Милан Настић, Невена Средљевић (Нина), Плусмес, серекеш, Спектрум, Стенли Бергер, ћевапчићи, на енглеском