28-V-2018.

Карл, 12.43 - Имамо ЈеданДрајв. Чекали смо да Џеф заврши селидбу из Манчестера. А онда ћемо разрадити складиштење.

Бриџеш, 13.21 - ЈеданДрајв ће бити примењен јула

Киш, 13.21 - Шта треба да се примени за ЈеданДрајв?То ради, а?

Бриџеш, 13.23 - јесте ради. Али треба да направимо ваљану структуру за корпорацијске документе и политику и процедуре
Ово се формулише и биће спроведено

ја, 13.24 - јесам ли ја то видео реч корпорацијски?

Киш, 13.24 - Али сви ти документи иду у Џиру, јел' тако?

Бриџеш, 13.27 - Наравно да си видео. Корпорацијско значи свашта и било шта. Немамо целовиту политику око докумената у фирму. Стога треба да видимо да буду безбедни. Смештај тих докумената је одређен њиховом наменом. Отуда реч КОРПОРАЦИЈСКИ. То је „политика фирме“.

(ја) 13.30 - Само ме пробудите пар дана пре него што Феривер почне да се понаша као корпорација, толико ми треба да поразмислим о плану за пензију

Бриџеш, 13.31 - Твој коментар је примљен к знању

Карл, 13.35 - Еј, не брини. Сигуран сам да нико од нас не жели да се Феривер превише бирократизује. ЈеданДрајв ће нам, међутим, помоћи око портала. Да нам клиничке конфигурације буду прегледне. Свака част Нику на иницијативи да их сам сложи. Да попричамо више о томе на порталском састанку. Да видимо шта нам треба. За смештај докумената.

(Ник је прокоментарисао мој коментар, приватно, као „бриљантан“)(ни 4. марта 2019. 1драјв се још није користио за портал, све је било на ДропБоксу)

Поподне наишао мајстор Миле до нас у Петерхид да види то око уградње казана. Старо кућиште се распало скоро, не бих се усудио да опет држим пун казан на њему, могло би да се изврне било кад, него ајде ми озидај. Договорили се све па ће ових дана, дао му кључеве, све зна где је шта, само да дођемо да видимо кад буде готово. Осмотрио је и ограду око баште, жичана је и држи се на дрвеним стубовима, скоро сви иструлели и полегли, чак се и онај један бетонски поломио, џаба арматура кад се шкртари на цементу.

Двајздеветог је већ почео да ради. У тој просторији је некад и била пецара, деда се тим бавио у виду заната, али је Тодор продао казан и пре него што смо ми наишли, ал' добро, опет ћемо на исто место. Оџак који је остао је... хм, боље да га срушимо него да чекамо да сам падне, но ћемо извући сулундар кроз рупу куд се некад празнио казан.

Тријеспрвог је и то било готово, само да наиђе прво воће па да навалимо. Пецара сад има и врата, а импровизоваћу и некакву браву.

Увече смо опет отишли с Арпиком на пиво, овог пута код неког његовог другара, који сад држи кафану у згради поред семафора код моста уз Житни, где је био ДЦ-99 од 1974. па док је трајао. Неко домаће пиво, из Новог Сада. Зачудо, ниједном није споменута реч „крафт“, тад је ваљда још могло без тога. Нафоткао сам се добро, и прошетао преко моста до серекеша да дигнем коју кинту, за једну туру шунке и осталог. Купи, осуши, вичи кад буде готово.

Нешто делује неснађен око поступка са Вишњом. С једне стране она гледа да извуче своју половину, али тако да се кућа прода за бар 60000€, па да она добије пола, Омина кућа је не занима. Чак је избоксовала да јој он купује дрва за огрев прошле зиме. С друге стране, ништа конкретно не прича о поступку, докле је стигао тај развод. Као да се све нешто нада да ће то да је прође и да ће да му се врати. У међувремену он и даље иде да ради, практично физикалише, на берби воћа негде уз границу. Добро му је тамо, остаје у форми, има и женскиња, популаран је штогод и то га држи.

Нафоткао сам солидну серију, светло је било баш добро. Ово је поглед ка семафору. Друга фотка можда боље приказује место, ал' овде се тачно нацртао тај бус у покрету, ваљда је гледао да шмугне док је зелено.

Вратили смо се, наравно, пешке. Ово је у Пашићевој, судећи по кућама и дрвећу, тачно тај амбијент. И баш се добро види како је травњак уз друм виши, јер после сваке кише возила избију воду са све скупљеном прашином, и то остане ту, између траве, и тако годинама. Чак и на оном месту где смо пре четрдесетак година правили ону радну акцију (в. 26-III-1974.) и срезали травњаке да буду нижи од ивичњака, сада је травњак за шаку виши.

А овамо као то што је са асфалта није добро. Гле како се зелени.


Спомиње се: 26-III-1974., Алкохолно крштење, Арпад Гунароши (Арпи), Бриџеш Дупта, Вишња, ДЦ-99, Карл Пулејн, Киш де Кок, мајстор Миле, Николас О'Киф (Ник), Нови Сад, Ома, Петерхид, радна акција, серекеш, Тодор Мирча, Феривер Фертилајз (Феривер), Џеф Гирни, на енглеском