12-IX-1972.

Пре подне био код Попа, за памћење је тренутак кад се Грне опкладио да ће за десет хиљада да води мечку у школу и да са њом игра у дворишту.

После отишао на праксу у Радијатор, а одатле у ДЦ-99. И тамо је најзад кренуло. Навелико се фарба. Сковали заверу да офарбамо клуб у наранџасто, без Димчетовог знања. Али имамо и противну фракцију, неке млађе рибе су против.

Увече у диску се испричао надугачко са Р. о оним стварима. Препаметна за своје године, добро друштво за разговор. Исповедисмо се једно другом, ето.

Натрапао на једну дивну плавушу, М.М., фолирао је нешто да ми треба за некакав филм (нема филма, ал' није битно, смислио бих), испричали смо се баш онако. Оборило ме с ногу што јој уопште не смета што је годину старија. И испратио је. Успут баш живахан разговор, пажљиво смо слушали једно друго, слободно ми контрирала, ма све океј... и на крају ништа од пољупца, одбила је али са осмехом.

(испоставило се да је убрзо отишла у Шведску, годину-две након овог, а њен брат је и данас чувени адвокат у крају, чак мислим да је заступао Болди у спору, али то још није на хоризонту)

13. стигло писмо од Рудолфа и Грекса, опичено скроз. Написали су отприлике ништа, у 18 тачака. Приложили две кесице чаја, једну за мене, другу за кеву.

Писмо од Корине је... збркано. Пола није укапирала шта сам јој писао, пола ми се жалила на двојку из енглеског "ал' си ме подучио...". А онда ми препричавала вести о минхенском покољу. Добро, де, ал' не занима ме то.

Каже њен брат је у Шпанији купио сингл "Без тебе" од Нилсона, па кад то пусти, она се сети како смо се проводили у диску. И шаље ми огроман пољубац, ал' шта ћу кад није ту да ми уручи лично. Баш је било као у сну.

У четвртак (14.) био до Дома омладине, договорио са управником за фоткање увече (долази Корни група!). Рече да треба ускоро да ми стигне судски позив за сведочење а пропо оне песничке вечери (под 01-VI-1972., било је 9.).

У граду срео опет Рушку, исто ми се онако осмехује, ваљда не уме друкчије.

Поподне, на пракси у ливници, лакше него претходног дана. Не сећам се шта смо уопште радили, ваљда премештали ствари.

Увече се нацртао у Дому омладине већ у 19:10 са регулом и клупским блицем, сликао "стубове дома", тј редаре, али без Куже (!). Међу њима је и онај са Руже, двометраш кога смо звали да опколи самоуслугу. Добра фотка диџеја на радном месту, са нарамком плоча.

Нашкљоцао се концерта, биће доброг бизниса, ево Па шта онда хоће да се сликају у уторак.

Корни група је и даље најбољи домаћи бенд. Фурда је правио невероватне фаце док су свирали "Прво светло". Е да ми је да се једном наслушам тих њихових старих дугачких ствари (испуниће ми се, али тек 2003.). Купио и књижицу са текстовима. Неке ствари које никад нисам тачно чуо су се најзад разјасниле.

После концерта ми се нешто исповедала Слађа, канда нешто око Грнета. Пали се и на Златка, тренутног певача у Корни групи, мада је за њу Дадо био мушкарчина. Овај је само сладак.

Сутрадан радио фотке. Дим смета много кад се фотка блицем, све млечно. Једва извукао контраст, досветљавао около да добијем какво такво замрачење*. Околне фотке - бубњар из Па шта онда (свирали као предгрупа) и "стубови" испали ко из да не кажем чега.

У суботу са ћалетом у Темишвар. Да поновим пасош и да се снабдемо клопом.

----

* на овом примерку фотке је било много лакше то постићи. Као и кад се фотка кроз прозор, напросто се дигне граница црне. Овде дигитална обрада шије хемијску за три копља, а све са истог негатива.


Спомиње се: 01-VI-1972., 31-XII-1972., Анита Хертман (Корина), Болдижар Барваи (Болди), Герд Кеслер (Грекс), Грне, Димитрије Јосин (Димче), Дом омладине, ДЦ-99, Марко Поповић (Поп), Радијатор, регула, Рудолф Охснер, Ружа, Ружица Бајин (Рушка), Славица Тејин (Слађа), на енглеском