26-XII-1997.

Водио Лену у Зелено (северно, не позоришно) на деда мраза. Аваи то плаћа, пакет сокове и ваљда погачице, преко бајаги синдиката, који имамо само на папиру. Као и обично, неки глумци аматери ће да рецитују, певају, глуме, па ће онда да изводе децу на сцену да и она нешто, па да добију кесу с поклонима.

Нико други у фирми није имао децу тог узраста; тј Брља би требало али су мали да их доводи, шта ли. Срео сам само Вецу са ћерком, којој је тада било десет година, то је већ на црти, последњи њен деда мраз.

И гле, док сам ово писао видим да сам данас нешто радио таксисте, чачкао нешто почетни програм. Мислио сам да сам скроз изгубио ту апликацију, а само сам је затурио - што сам ли је ставио под F:\RAD\APP\MACA\XSY\, код муштерије с којом нисам имао ништа, та је била Брљина, и још под таквим именом. Као да сам хтео да је сакријем од себе.

Гледајући датуме на фајловима, прошле недеље сам урадио већи део програмског посла, а данас сам канда паковао, видим доста метаподатака снимљених данас пре 9:00. Ваљда сам рекао да ћу радити од куће, што смо имали обичај понекад, а од понедељка до среде ће слабо бити терена, ту већ дође дочек.

Отприлике, по сећању, рекао бих да је негде ових месеци почео да ме погађа проблем хемороида. Хм, да није мало рано, тек су ми четрездве. Или ће бити да је до опште ситуације - фирма стоји онако умерено, тј има посла слабо има пара, деца расту, стандард се не побољшава, џаба га што сам самоизрабљујући капиталиста... Оно, није да је било нешто страшно, болело је ту и тамо, и то мање кад седам а више кад устајем. Ал' повукло би се па би се вратило. Такође онај проблем са орожавањем коже на прстима, углавном на палцу, кажипрсту, на страни до палца и длана, и средњем прсту око зглоба. Прво би се стврднуло, па би онда од савијања пукло, па би зарасло, сасушило се, спало, па онда опет негде другде. Све ми се чини да наши лекари и нису тако блентави кад кажу да је то све на нервној бази.


Спомиње се: Аваи, Вера Стојановић (Веца), Горан Стаковић (Брља), дочек, Зелено звоно, Јелена Средљевић (Лена), погачице, ТаксиСис, на енглеском