25-III-2014.

Двајздругог/трећег смо ноћили у Петерхиду. Распалили смедеревац, било ракије. Прекопали тај бајаги пластеник.

Двајшчетвртог, дуг диван увече (у 17, па опет у 19:30) са Дејвидом. Не ради улагивање у нову клинику а треба да бар метнем празну базу. Празна, наравно, не постоји у Федсу, мора нешто да је попуњено - поставке, доста спискова, основни упитници и извештаји итд итд. Само ваља изабрати најближу, да има што мање да се после чачка и дотерује. Такође ми рече да освежим показну верзију на Јановом серверу, ака „НЛ серверу“, са 5.3.5.34 на најновију, ....или бар 5.3.5.6. Није ишло ни једно ни друго - није ваљала лозинка за нову клинику, а Јану се променио ИП број (нисмо никад приступали по имену). Некако смо оба средили до 19:40, „готово, пробај. последњи пацијент је Тања Смит, са старом фотком Џозефине Блогс (само да проверим да гледамо у исто)“. Џозефина Блогс је вечита пробна пацијенткиња у Федсу, прошла је кроз стотине циклуса диљем планете, родила је (или побацила) десетинама пута, даривала и примала јаја, ембрионе... а фотка је од лутке барбике. Те је тако Дејвид био спреман за тај јутарњи демо у Њу Џојзију. Што се тиче оне клинике у Канади, „Нажалост не... главни админ није ту неколико дана... а овај др Сиринге има цео дан пацијенте...те наравно шта ће да се деси он ће да ми јави нешто кад му истекне радно време...ти ћеш већ бити дуго спава“.

Пилићи лепо расту. Већ имају прва пера на крилима.

Ћале навалио па смо прославили Рајин трећи рођендан двајспетог. Наручио торту од Брижите, пише '3' и '35'. Ако нисмо славили годишњицу прошле недеље, он ће то за нас. Видим да смо имали и поховано.

Двајседмог сам отишао до Ленине књиговођице у град, да још потписујем и печатирам (имам оверен потпис за банку, не и за државу). Само овај један снимак ноклом, волим те ајнфоре са рељефним капијама. Те старе капије су нам биле скоро засебан жанр у ДЦ-99.

Сад видим на фотци да сам у том локалу преко пута узео она инвалидска колица 03-III-2021., а да су њени живели баш ту, назад у авлији, кад се родила.

Мало је прегорео коловоз напољу, па се не види коцка. То је последња улица у центру која још није асфалтирана, и да се пита било ко одавде, ни не треба. Ту не би смело да се вози брже од 20 па да је не знам каква подлога. Улица кривуда, на све стране капије из којих било кад може нешто да изађе, паркирање са обе стране на зајебаној калдрмисаној стрмини - у добром делу улице је тротоар доста изнад коловоза - све то на 200м главној улици иза леђа. Ово остаје како је било пре сто година, из историјских разлога.

Увече се опет састао орг одбор за велики матурски парастос, у Пивници. Овог пута сам ухватио аутобус, нашкљоцао десетак добрих успут. Међу њима је и ово, најбољи снимак билборда досад. Требало је само потрошити неколико секунди да се ухвати најбољи угао. Ово је на углу где је ззззз.

Састанак је био онако, обичан. Ништа велико нисмо одлучивали, све се зна. Онај дунстер тврдодешњак из друге гимназије је задужен за говор, могу да мислим на шта ће то да личи, ал' јебига, њихов је термин, њихов се образ истура, он је њихов, и ако нико од њихових представника нема примедби, нека их. Поштујемо њихово право да се избрукају.

Од присутних, Влада, Борче, Драгана, Јозда, брат (ваљда од стрица) Боже Чкуљића.


Спомиње се: 03-III-2021., Божидар Чкуљић, Влада Марканић, гимназија, Дејвид Бертон, Драгана Витас, ДЦ-99, ззззз, Јан Бренкелен, Јелена Средљевић (Лена), Јован Зданић (Јозда), Малиша Борковски (Борче), матурски парастос, нокла, Петерхид, пивница, Рју (Раја), Федс, на енглеском