12-IV-2014.

Измерили где ће доћи углови кокошињца, па закуцали четири угаона стуба где треба. Одсекао сам их од оног ел профила од ког сам секао носаче за степениште (још није готово), па ушрафио доњи оквир за њих. Онда смо то укуцали у земљу док није сишло на жељену висину, све пазећи на либелу, а онда (14.) насули по лопату бетона око сваког, да не мрдају.

И тако смо почели градњу. Пилићи већ порасли, свуд имају перје, скоро готово. Нису још коке, мало фали.

Тринаестог стигао ћалету нови казан. Стари му украли јесенас. Најпре ће бити да је мајстор Миле најмио неког шљакера кад му је јесенас радио кров, који је шануо другару шта има у гаражи, тамо и тамо. Те лопуже редовно направе 200€ штете за 15€ ћара, колико добију за бакар. А ћалета сврби да не пече, па ајде опет купио нов, исти као стари. Али сад закључава гаражу.

Могуће је и да је неко оштроок то спазио из градског аутобуса, ако није седео. Отприлике секунду ипо траје док прође, па ко за то време запамти шта се види преко капије, запамтио је.

Четрнаестог завршио још једну конверзију, за клинику са именом на енглеском, немам појма где, ваљда ВБ или Ирска, пошто сам је онда предао Џефу. Могла је исто бити и у Канади, САД, Јужној Африци, Аустралији или Новом Зеланду, где је већ Феривер имао муштерије на енглеском.

Вели Маринко: „Мислим да му исти "оцин" додје и .C# (сто би један реко: Јава упакована у Мали мекани) :)“ (види се да је одрастао уз месни лист, исто сваку реч коју није сигуран да ли је 100% по правопису и у изворном значењу, а често и кад јесте, ставља међу наводнике. Очин не значи ништа друго него то што значи у банатском, а ван њега ни не постоји, рекло би се другде „очев“, ал' не каже се.)

Код ћалета је уз стражњи зид наређано двеста црепова. Био сам погодио са Фаиком да то однесе, за џабе, јер је мислио да може да их прода. Зајебо се, то је неки стари модел из 1963. а део можда из 1920 и неке. Није ишла продаја, па је однео само пола. Друга половина још лежи ту.

Шеснаестог смо очистили гаражу и нарочито абрихтер, па обрадили даске и летве за градњу кокошињца. Премазали нечим за заштиту и оставили да се суши.

Осамнаестог установили да нам је у Петерхиду пукла глава ручне пумпе. Стара, из 1974., мислим ливена у Радијатору. Купујемо нову.

У осталим вестима, Ендеров ауто, касније познат као „Ендеров ауто“ (и код трећег власника) је готов. Фарбање, део по део, је трајало месецима. Специјална смрдибубна металнозелена.

Клинац с лева, штогод неприметан спрам канти за ђубре, је Раја.


Спомиње се: Ендер Аквила, Мајкрософт (Мали мекани), мајстор Миле, Маринко Протић, Петерхид, Радијатор, Рју (Раја), Фаик Ризвани, Феривер Фертилајз (Феривер), Џеф Гирни, на енглеском