02-VI-2013.

Нинин рођендан је био пре неки дан, али за данас смо успели да се саставимо сви. Ћале је опет наручио торту код Брижите, а ова је успела да једно слово уради наопако, што је Го посебно сфоткала.

Дошли су и Лена и Злија... кога смо успели да снимимо ин флагранти.

Неша је јео супе. Има добар апетит, клинац ипо.

Све скупа солидан рођендан у одсуству, наравно да је Неша био главни. Лена и Злија су приде мало гњавили Јоханине мачиће, видим да деран зна како се носи маче.

Сутрадан смо отишли да обиђемо Ому тамо у дому на Багљашу. Живнула је приметно, али је и даље нешто одсутна духом. Можда је ово она епизода кад су је кљукали неким пилулама за смирење, преписао специјалиста из болнице који долази да припомогне, то му је тезга, и вероватно има и некакву кинту од произвођача. Разлог за тај лек је био што је она и раније умела да се забуни, одлута па не уме да се врати (јер је комшија на углу променио фасаду па сад угао другачије изгледа), и све скупа имала повремено халуцинације. Онда је она узела цедуљу из тог лека и прочитала шта све тамо пише. Међу нуспојавама има и „може да доведе до халуцинација“. Ајде. Онда су је, на њено наваљивање, скинули са тога и брзо се унормалила. А месечна доза кошта 5000 динара, дакле четвртину њене пензије.

Онда смо отишли код Арпике. Била је тамо и Јагода, па су се тако два бепчета срела и издиванила. Били су сви тамо - и Драган и Силвија, Боба. Вишњу сам слабо видео, углавном се мајала по кујни, појавила се на фоткама тек на растанку.

Петог је ставила Нешу на бицикл, па смо се возикали по крају. Нафоткао сам се онолико, и коликогод да често проверавам како изгледа снимак, никако не примећујем да му је спала лева ципелица. То смо приметили тек кад смо се вратили. Отишла отприлике на место одакле се на фоткама види да му фали... и нашла, ту негде испред царине.

Увече се и он одушевљавао мачићима... воле деца све што је мекано и мрда.

Шестог су распаковали пројектор и монтирали га на мој бочни сто (онај стари из 1979.). То је Стенли ухватио кад је била распродаја расходоване опреме у фирми, цијена ситница, 50$, иначе је нов коштао 2000$ или ту негде. Временом ће се ту гледати и Маша и Медвед и Мистер Бин (цртаћ, рађен по играној серији).

Брали вишње у Петерхиду.


Спомиње се: Арпад Гунароши (Арпи), Вишња, Горана Средљевић (Го), Добривој Гунароши (Боба), Драган Умљанић, Илија Ћирилов (Злија), Јагода Умљанић, Јелена Средљевић (Лена), Јохана, Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), Ома, Петерхид, Силвија Умљанић, Стенли Бергер, тезга, на енглеском