11-X-1986.

Ћале испекао прву туру лозе у свом новом винограду. Имао је већ око 400 чокота, ал' то је било већ прилично запуштено, винограду не треба газда него слуга. Те је одмах кренуо да допуњава, и ваљда већ око 1988. је то изашло на 700.

Направио је и вино. Црно, добро, ваљда прокупац. Не волим црно, али ово је ваљало. Те решимо да окушамо какво је све то. Понесемо по литар лозе и вина, те одемо код Лобе и Гите. Нас троје смо ударили по ракији, она по вину. Отишло све. Немам појма докле смо седели. Онда се испоставило да баш нисмо за пешачење кући, те они склоне тај сточић и фотеље где смо седели, простру ту два душека, и полегамо...

У неко доба, ваљда враћајући се са пишања, сетим се да сам се договорио са оном другом оператерком из стамбене задруге да дође по мене у седам, у недељу ујутро ће бити слободан партнер, нема никог, па да им чачнем нешто у апликацији, не сећам се баш шта то. У јеботе, ако она дође а ми нисмо ту, биће лепа парада... Те само мунем драгу и објасним јој шта је, одох ја. Имао сам таман времена да стигнем некако... срећом, на мосту устопирам неког... и само кажем да ме истовари код Леснине, јер сам спазио ову како шећка туда. Она кренула нешто раније па ајд мало гледа излоге. Одлично. Пређем у њена кола, одемо у град (стамбена је одмах поред Трпезе), те седнем и навалим на посао.

Та ћалетова лоза је чудо једно. Нас троје смо слистили литру, и то није било нешто много за мезе, више смо пили него јели, одспавао сам можда четири сата, и није ми ништа. Нисам ни гладан ни жедан. Само сам замолио ову да скува кафу.

Занимљива је била она, и посебно та поза кад чучне поред мене и гледа како радим. То се после догађало са разним другим дамама, ал' ово ми је први пут и изгледало је баш... ајде да кажемо изазовно. Но, после овакве ноћи ми је било само до спавања. А имала је и две-три мане, пре свега то што јако воли да пазари крпице и што јој је прича о томе где је шта видела у излогу некако главна тема. Слабо се сећам ичег другог.

Завршио посао, стигао кући, узбуна се није дизала, све океј. Само пријавио ћалету да је његова производња положила мајсторски испит.


Спомиње се: Леснина, лоза, Маргита Гунароши (Гита), партнер, Слободан Шумић (Лоба), стамбена задруга, Трпеза, на енглеском