obala

12-VIII-2009 02:25:36

Izlazak gradova na obale... hm. Kako gde, ali pošto se zna na tržištu nekretnina da "waterfront property" (nije "osobina vodenog bojišta" nego "svojina koja izlazi na vodu") košta nesrazmerno više od onog iz pozadine, sledi da je sve to već zauzeto. Ono, ako imate kuću na plaži, vaše je donekle, a od nekle do vode je gradsko ili okružno, ali vas to ne sprečava da napravite tarabu tik do komšijine i ne ostavite nikakav prolaz, tako da ako neko baš hoće na vašu... deo gradske plaže ispred vaše kuće, ima da ide okolo. Što ume da bude više desetina metara i nije tako strašno, ako ste se parkirali dovoljno blizu.

Možete i na gradsku plažu, uz koju su načičkani svi hoteli, i gde radi spasilačka služba (aka bejbvoč), koja možda ponekog i spase od davljenja, ali zato davi sve ostale... svaki čas duvaju u svoje pištaljke, kad god neko otpliva malo dalje, ili skače u vodu, ili uzjaše drugog, ili ne izađe iz vode kad oni narede da se plaža zatvara zbog kiše.

Ako vas zanima da izađete na obalu negde drugde u gradu zarad dobre fotke, mnogo sreće... jer je sve ograđeno i nema parkinga. Može, možda, uz neki restoran (samo za članove kluba) ili marinu (samo za one što su parkirali jahte, i njihove goste), ili... nešto sam ipak snimio na jednom navozu za porinjavanje čamaca koji sam uspeo da nađem. Ni tamo nije baš bilo za ne-članove, al' kad je već bilo prazno. Inače na nebrojenim miljama obale najčešće ne može da se priđe vodi, osim ako negde platite ili uplatite. Ferengi.