23-VIII-1977.

Уобичајена велика журка - августовскиу шумици.

Нас неколико је дошло унапред, једна кола са пивом, још око 18:00. Сутон је око 19:00 у ово доба године, па смо натенане изабрали чистину за логорску ватру, накупили сувог грања за целу ноћ. Прошли пут сам чак ишао до мурије да најавим да ћемо држати журку, па ако неко пријави да знају. Речено ми је да није битно, ако неко пријави, они морају да изађу, ако нико не пријави, кога брига.

Према фоткама, присутни Џенк, Шаки, Брата са сестром близнакињом, Жива, Кид, Бештара (је ли то његов фића?), Славе са женом (ћале их је довезао па њу одвезао; њему пак није било добро па је одшетао, чак на други крај града); Болди са рибом (касније женом), неки лик из Суботице, Спира, Арпи са другаром с посла (који је ишао у VIII2, мала је ово варош), Пали са рибом и бившом рибом (исто згодна и секси, касније дипломирала матиш и била шеф Ерца негде у комбинату), Ечи, још један из IV3, Монгол.

Као и обично, неко је знао неког у пивари, па смо добили пет гајби по фабричкој цени, потрошили четири, пету је овај задржао за себе, ушур за труд око набавке и враћања амбалаже. Он је ту гајбу платио посебно, довољно му је што је по фабричкој цени, што је без везе јефтини. О појасу ми је висио отварач, онај што сам мазнуо у лето 1973. за успомену.

Ноћ је била дивља, шта да кажем. Сећам се неких сцена, али нису за штампу. Као и обично, разишли смо се у свитање. Појели све кобасице, остала можда векна хлеба и две главице лука. Ватру смо запишали, већински, из безбедносних разлога.


Спомиње се: IV3, VIII2, августовски рођендани, Арпад Гунароши (Арпи), Болдижар Барваи (Болди), Брата Маљковић, Владимир Себешћен (Бештара), Градивој Јанкулов (Џенк), Ендре Фелбаб (Ечи), Живко Равајловић (Жива), Жика Шашић (Монгол), Золтан Кадар (Кид), Пали Вереши, Славољуб Томић (Славе), Чедомир Спајин (Спира), Шаки, на енглеском