21-I-2023.

Двадесетог, снег. Није нешто нарочито нападало, а није се ни смрзло како треба. Свеједно је Линда морала да изађе на пола сата напоље, да се мало грудва са бабом; остали се нису много трзали. До сутрадан у подне већ га скоро није ни било, још један дан и нестао је скроз.

У суботу смо прославили годишњицу, скромно, без рекламе, само смо се окупали (па, субота је...) и тако свежи сели уз свежу боцу папазјаније (види 18-I-2021.). Папазјанија је у ствари тутифрути, кад некако не накупимо тих 60 кила за два казана па додамо старог пекмеза. Овде је било и оног од вишања, што је већ тако потамнео и згуснуо се, да је скоро личио на нафту. Одлична ракија.

И тако, прође 50 година од оног 21-I-1973.. Тече време. На Бурундију сам само написао, у теми „на данашњи дан“, да „Славимо 50. годишњицу. Лаку ноћ.“, и сутрадан затекао честитке („...и теби и госпођи“), и „Надреално“.

У недељу опет некако усрано време, и киша је и није, ветар кад дува кад не, ма новембар. Бар смо се издиванили - предвече са Леном, опет нам је правила кукинг шоу, тј паркирала телефон на полицу док спрема вечеру. Причала и како се провела у Аризони, како јој је на послу, и најважније, јавила да јој ништа око вакцине и тих срања нису тражили, ама ни на једном аеродрому. То нам је важно да знамо, да Нина не би имала проблема кад буде ишла.

Увече сам сазвао седељку за сутрадан увече, а онда смо се чули са Гораном и Стенлијем, исто преко Телеграма. На скајпу ми је остало још четворо-петоро, нека га за толико. Анита је прездравила, нису се нешто много ни бринули, јака је и иначе здрава. Сад је Неша нешто ошмрцавио, али ни код њега не делује да је озбиљно. Посао иде, Го прави квилтове, Стенли продаје поправљена кола, размишља да се специјализује за рачунаре у колима, и истовремено не може да замисли да опет буде админ мрежаш, не иде му у главу како је уопште имао стрпљења за то.

У понедељак, наравно, 92. френдз парти. Сви добро расположени, нарочито деца (чак се и Раја мало био појавио). Виолети канда помало криво што не разуме српски као ове две. Драгани је штогод боље, чак је пешке ишла до Гомекса, што је скоро 450м. Борче, зачудо, није имао неку спремљену тему да нас удави, тј кренуо је са „занимљиво шта су нашли ови што су испитивали деенка по Балкану, да су Србима најсличнији [овде дође 5-6 реченица за набијање напетости и развлачење времена] Хрвати“, те да имамо 30% словенских гена, и чак 15% келтских, откуд овде Келти? Е, другар, тако што су били овде пре Словена. Ту смо брзо скренули дискусију на Келте („Како је насељена Шкотска? Пироћанци протерали своје расипнике.“), и измеандрирали у десет других праваца. Такође се и Нина баш доста придружила разговору, чак је стигла да исприча како се она то порађала на Филипинима, и да покаже фотке како је изгледала тада итд итд.

Санда и Линда су се вазда мувале испод стола, играле Драганином наруквицама (које су на крају остале на мојој тастатури), плесале, изводиле шпаге (јесу гипке и окретне). Испекла је 24 кифлетине, 40г брашна свака, са дрождинама (новост: млевени чварци у цреву, сад има да се купи), две велике буткице испекла у рерни, крцка кожурица, изнела две своје салате (киселе краставце и онај чатни са сувим вишњама и зеленим парадајзом) и на крају и палачинке и пекмез од лудаје, онај се укусом наранџасте боје. Рече Драгана „сад си нас убила“. Борче је појео и једну палачинку са чатнијем, каже да је баш добро тако. Она пак вели да он не уме да завије палачинку, он је прво савије напола, и онда му оба краја штрче. Ал' држи је некако и ништа му није исцурило, иако је чатни скоро течан а баш је налио добро.

Отишли су пре једног, јер је њу почела већ да јебе нога, отекла је иако ју је скоро све време држала на шамлици под столом. Таксиста је био прецизан овог пута, јер је већ знала да треба да тражи по нашем будућем кућном броју.

У среду (25.), новост на УАу - Алфонс најзад средио онај баг, па кад сервер заштопа више не тражи наново улагивање, него само јави да није ту, као и на било којој недоступној страни. А онда кад кликнеш на „пробај поново“, освежи страну. Добро, то код њега значи да си изгубио непрочитане поруке, али му бар враћање на ен сати у прошлост сад ради брзо и ефикасно.

Додуше, не знам да ли је ово било баш то, можда је сервер био само недоступан, а не (као што се понашао код те његове грешке) доступан али заузет другим послом.


Спомиње се: 21-I-1973., 18-I-2021., Алфонс д'Алшембер, Анита Џенифер Бергер (Анита), Бурунди, буткице, Виолета, Горана Средљевић (Го), Драгана Витас, Јелена Средљевић (Лена), Линда Роза Средљевић Аквила (Линда), Малиша Борковски (Борче), Невена Средљевић (Нина), Ненад Бергер (Неша), пекмез, Рју (Раја), Санда Фиона Средљевић Аквила (Санда), Стенли Бергер, УбикАгора, френдз парти, чварци, на енглеском