Маша Безуховски

(Особа, СССР)

Програмерка у Лењинграду, па после у Њујорку. Тамо се удала, родила сина, син порастао па се једно време јављао на УбикАгора у њено име, чак почињао озбиљно да пише бајаги програмерске поруке, увек су почињале са „Имам један објекат.“.

Онда се развела, па прешла у Њу Џерзи, па је пролазила кроз којекакве фазе, из чега се временом искобељала сетивши се да је ипак Јеврејка. Дала баба динар... Изгледа да је пролазила интензивни течај обуке за јеврејство, што није могло да се не примети по њеним порукама.

Потом је кренула да буде хиперактивна на форуму, чак је временом претекла све нас (осим Сергеја лично и ваљда и Алфонса) по броју порука. Била је и модератор, чак сам је ухватио како Америма исправља грешке у куцању, имам негде снимак кад порука у списку има један наслов, а кад се отвори има исправљен. Ту негде је променила и име, па се сад зове Марша, мада је нас неколико и даље спомињемо у оригиналу.

Последње чега се сећам је да је успела да очепи Тришу и Питера, нешто око преношења порука са УАа на други форум, где је њој било нормално да заједничко знање и буде заједничко, док су њих двоје инсистирали на некаквом власништву над оним што су написали (као да они никад нису мажњавали туђе идеје... ал' „то је друго“, шта је твоје то је и моје, а шта је моје то не дам). За два-три дана је ескалирало дотле да су јој пребацивала да је она срамота за јеврејство и претили да више никад неће наћи посао.

Али нашла га је - и то, ако се не варам, баш моје место у Ориону, у време кад су се ови ваљда отргли од диктата банке и кренули поново да запошљавају.


Спомиње се: 08-XI-2004., 26-V-2007., 12-V-2009., Алфонс д'Алшембер, Орионвер (Орион), Питер Бранов, Триција Дикин (Триша), УбикАгора, на енглеском