jelo

3-XII-2007 11:34

Ameri mloogo voledu da pričaju o klopi... ko o čemu, robijaši o slobodi. Da se razumemo, nacija koja je izmislila šljamburgere, sunđer viršle i mlitav lebac, ima ukupno tri vrste tzv. "sira" i pivo "pravo al kao reciklirano"... priča o klopi, štaviše diže to na nivo kulta, ali više zato što im je dopizdelo da večito pričaju o parama, kolima i šta su videli na teveu (a na teveu su videli odlične reklame za klopu...).

Čak nemaju ni reč za "pohovano".

Jedan koleza se zgrozio kad sam mu objašnjavao šta su pihtije i šta ide u njih, a kad sam mu emajlirao fotku, kaže da nije mogao da večera. Ako ga dovatim ponovo, moraću da mu objašnjavam malo kako i od čega se pravi bela kobasica, u koje crevo ide, te šta je to kavurma.

..beli luk ima status kulta.

Inače, mi smo za po kući počeli da vršljamo po kineskim receptima... STR "Fraj" (stir fry) rulez. Najzad nešto novo u domaćoj klopi, a i ljuto kako valja.

Grbin komentar, koliko kontrasta radi:

Ama ne to, bre, to je bez veze. Zapravo, sa vezom (luka), ali trivijalno. Eventualno da mu prepričaš kako se čiste creva <<:

Bolje mu ispričaj kako se podmeće šerpa za 'vatanje sirovine za krvavicu, a potom opiši dotični proizvod <:

Beše jedna epizoda, ima doooobrih 12 godina od onda. Sad, radio sam u Angropromaji, promenili smo Honeywell, trebalo da se promenu gustine magnetnih traka sa 800 dpi na 1600/6250 dpi, jer novi drajv (popularno nazvan "veš mašina") nije hteo da čita stare trake... I zateknemo se kod kolega u ČoCi, u istoimenoj fabrici mesa i mesnih jelte.

Kolega nas odvede u menzu na ručak, ked tamo dve linije: jedna redovna, a jedna sa domaćim bahanalijama. Uzme on porciju škembića, pa dobaci koleginici i meni "Ajte za mnom, da vidite sad ovo..." Sedne pored nekog tipa, smejulji se kvarno, pa zapodene razgovor: "A što nisi uzeo ovo, fenomenalno je!... Šta je ovo? Pa, zna se: pileće škembe!"

Onaj tip tog časa istrča iz menze brzinom a la crtani film, a mi ostanemo zabezeknuti. Neki tip koji je sedeo za susednim stolom doviknu: "Šta bi? Ne, nije valjda da si mu opet rekao da jedeš pileće škembiće! Jadan, opet će da izbljuje pola dvorišta..." (((:

Onaj siroma' je bio gadljiv i na svoju senku, a kamoli na pomisao o štogođ netipičnim konstrukcijama sumnjive jed... hr... jedabilnosti <: A ovom bio gušt da ga stalno jebava jer je gadljivi valjda bio nekakav dežurni tužibaba ili tako nešto.