03-IX-2016.

Неколико је ствари у току у Фериверу. Једно је Физикс, фирма која углавном гости велике апликације за велике муштерије, међу којима и неке Фериверове, биће их можда још. Једна је у изгледу да пребегне од нашег главног такмаца, еБејби. Дали су нам да скинемо примерак података (ако је апликација под копирајтом, база и код у њој су њихови, дакле отворено). Неколико недеља ћу се добро забављати са конверзијом свега тог у наше; њихови упитници су, ипак, испали још закучастији од наших. Мислио сам да смо најгори, повлачим реч.

Друго је да су порталци почели да користе не ФогБагз ни његов вики, него Атласовчеву Џиру. Након што смо годинама мирно живели након примирја у софтверском рату у фирми (Норман и још пар њих се држе Шећера, програмери ФогБагза), решивши то раздвајањем посла (подршка троши Шећер, развој ФогБагз), сад опет имамо раздвој. Опет ће трајати двоструко док се нешто нађе. Наравно, пошто се и даље петљам са порталом, мораћу да научим Џиру, осим што изгледа да нису баш знали шта раде кад су је постављали. Има превише пицабоца, намењена је продаји (као што је и Шећер) и/или координацији тимова, не једној софтверској екипи. Следи да су током поставке донели неколико организационих одлука укриво, држећи се пароле „забрани све па пуштај кад се буду драли“. Досад смо се увек држали „пусти све па затварај где боли“. Те сам тако позван у Џиру, ал' не могу да уђем. Не говоре Џирин језик дозвола.

Лора се дописује са неком Сиријус ИВО клиником у Канади, око КААРа. Није више моје, срећом. Превише детаља.

Ујутро помогао да скинемо моју полицу са зида, да може да га фарба иза мог стола, који смо измакли 80цм (без чупања каблова!).

Дуца је дошла по мене таман кад сам ручао (јучетина, в. Кућни, шпагети али не баш шпагети него наши равни резанци, направили летос, имамо превише јаја) - IV4 прави матурски парастос. Подгојила се, али не више од нас (мада сад врдам између 84 и 85кг, сав вишак је екваторијалан, напредан сам са скоро пивским стомаком). Отишли да покупимо Владимиру па у ловачки дом (према Петерхиду, а Гаша је тамо некакав шеф, по хијерархији Србијашума).

Већину нисам видео две године, од велике журке 31-V-2014., а неке и по више деценија. Виђао сам их по фоткама па сам бар знао како изгледају. Од домаћина, Жуца, Паса, Јозда, Л., Гаша, Ксенија, Влада, (Чарга можда), Ј.Б. и још десетак које нисам спомињао овде али сам их углавном познавао. Из IV3 Борче, Стрле, Прле. Од мојих, Јасмина, Бајло, Драгана и ја. Било их је и пар из друштвених одељења, ми природњаци па се нисмо тада превише мешали са њима.

Прле успео да проспе масноћу из овала Драгани по одећи. Стрле ме питао зашто сам се вратио (он је, беше, у Њујорку). „Зато што сам могао“. Ту он застане, размисли, па ће „е јебига, ја још не могу“.

(овде: Радоје лево, Гаша с леђа, Прле десно, Драгана и Стрле иза; назад, Жуца стоји иза Ксеније, Јозда и Владимира десно)

Донео сам боцу своје вишњеваче, Борче се распитивао како би могао да дође до ње, Јозда своје лозе (добра али не марим лозу, попио једну) и неко крушку (добра, попио три).

Није изостала ни сцена кад плешу Јозда и Жуца, то је ваљда обавезни део. Нисам раније био на њиховим журкама, откуд знам. У обавезни део спада и скупљање потписа у њихов летопис, ко је све био данас, а после ће да залепе и групне фотке унутра. Има то већ доста страница, а има и празног места.

Лепо време, добро друштво, поднапио сам се, чак сам Л. испричао један виц на мађарском (прилично успешно, смејала се). Не толико пијан да побудалим, ето чак су и фотке из последњег сата савршене. Научио сам да у тим приликама не искључујем аутофокус. Мада, руку на срце, пола је снимио Бајло, он тако воли да шкљоца. А ни не иде му лоше.


Спомиње се: 31-V-2014., 01-IX-2021., 18-IX-2021., Она друга годишња журка, IV3, IV4, Велемир Прокин (Чарга), Влада Марканић, Владимира Бркљевић, Гаврило Ташков (Гаша), Драгана Витас, Душан Старкић (Стрле), Душица Тошин (Дуца), Живана Арматовић (Жуца), Јасмина Влајин, Јован Зданић (Јозда), КААР, Ксенија , Кућни речник, лоза, Лора О'Хера, Малиша Борковски (Борче), матурски парастос, Ненад Бајло (Бајло), Норман Шен, Петерхид, Прле Танин, Радоје Стевић, Спасенија Вишњић (Паса), Феривер Фертилајз (Феривер), на енглеском