debeli

12-IX-2012 02:47:59

Oko 30% domaćeg stanovništva je debelo. Ako spazite nekog da je vitak, dobre su šanse da je Kinez ili Meksikanac. Nije neobično da se sretne neko kome se kola dignu za 15cm kad izade iz njih, ili za koga nije jasno da li kroz vrata prolazi sam ili neko mora da mu pomaže.

Naveliko se reklamiraju raznorazna sredstva za mršavljenje, i tanka hrana - još nisu izmislili posnu slaninu, ali zato ima skroz obranog mleka, posnog topljenog sira, posnog šlaga... od svih drečećih natpisa koji postoje na omotima namirnica, najkrupnijim slovima se ispisuje koliko procenata masnoća je izbačeno. Takode gledaju da ukinu i šećer, pa se pribegava zamenama, kao što je do zla boga sumnjivi aspartam, a u igri su i razne zamene za šećer, najčešće iz kukuruza. Još nisu napravili posnu slaninu, mada ima pokušaja da se kombinuje šunka i ćureće, pa to onda liči. S druge strane, šunka je često glazirana medom.

U KiMartu vozim kolica ubrzano oko tri gondole, da preteknem jednog tipa kojeg je nemoguće obići. Korača kao da razmerava daljinarom, jer ne može da pomera noge napred nazad. Može samo da jednom nogom obilazi drugu. Prečnik butine oko 40cm.

Parking ispred video kluba, veče. Staju kola, izlazi teta. Pod vozila se diže za pedalj.

Isti parking, drugo veče. Iz kluba izlazi teta utegnuta u nekakav triko. Triko se šavovima useca u salo, tako da ispod pojasa, uspravni šav po sredini deli ono što štrči taman do veličine normalnog dupeta - ali spreda.Volmart, na klupi ispred Meka (sic!) unutra, sedi crnkinja. Na rebrima od pazuha do kuka ima više sala nego što je ceo moj stomak. Prečnik nadlaktice oko 25 cm.

Jezero kod aerodroma, plaža. Teta ne može ni da pliva, ni da se kreće po vodi, nego odnese stolicu u plićak i tamo sedne. Nadevamo joj radni naziv "rodonačelnik budizma u ovim krajevima".

I, naravno, legendarni napredni tip u Ričmondu.Mnogi su razvili šestarski hod. Nogama opisuju lukove sa centrom otprilike u drugoj nozi. Butine im ne dozvoljavaju da koračaju pravo.

Jednoj salo preliva možda u vr glave dva cola preko kajiša. Prečnik kajiša je, međutim, otprilike tri prečnika karlice.