alkohol

2-XII-2013 01:22:35

alkohola u slobodnoj prodaji nema - što će reći da niko ne pravi likere kod kuće. Za medicinsku upotrebu i za čišćenje, dezinfekciju itd koristi se isključivo izopropil alkohol. Alkoholna pića (bar u Virdžiniji) se prodaju u zasebnom lancu državnih prodavnica, "ABC" (Alcoholic Beverage Control ili tako nešto). Ostalo još od vremena prohibicije.

U samouslugama ima vina i piva, za ostalo nađite radnju koja to drži. U novije vreme se pojavljuju tzv. "tvrdi sokovi", poput "Majkove tvrde limunade", što su kao osvežavajuća pića ali sa jednocifrenim postotkom alkohola. Radi kao pivo, samo ima drugačiji ukus.

Od prohibicije je ostala i posebna policija, ATF - za alkohol, duvan i vatreno oružje, takođe specijalizovana i za paljevine, eksplozive, bombaške napade, nastala više kao poreski organ, da spreči šverc (uslovno rečeno, jer je tu slabo šta stizalo preko grane),i bila deo savezne poreske službe sve dok Buš II nije napravio Odeljenje za Domovinsku Bezbednost, kome otad pripada. Još jedna među brojnim policijama.

Prodaja alkohola maloletnicima (do 21 godine!) je strogo zabranjena.