zabranjeno

22-VIII-2017 22:46

Osim saobraćajnih propisa, koji su manje više isti kao i drugde (osim onih silnih raskrsnica bez znaka stop, gde ne postoji prednost desne strane nego se prolazi po redosledu dolaska), ima gomila šašavih propisa, stvari koje su zabranjene samo u SADu.

- ne smete ostavljati drugima bilo šta u poštansko sanduče, čak ni komšijinu poštu koju ste zabunom dobili. Pošta je zaštićena po još nekoliko pitanja, i postoji i spisak stvari koje ne smete slati poštom.

- ne smete prodavati sirovo mleko ni sir od njega; mora biti pasterizovano.

- ne smete unositi u zemlju ni prodavati kinder jaja - ima sitnih delova koje bi deca mogla da udahnu.

- ne smete prodavati duvan mlađima od 18 i alkohol mlađima od 21 godine. U stvari možete najebati i ako je neko od 30 a izgleda mlađi, a niste ga legitimisali.

- zabranjeno je pušenje gde i kod nas, plus gde im se ćefne na bilo kom nivou ovlašćenja - zgrada može da propiše zonu oko ulaza u proizvoljnom prečniku.

- ako živite u kondou, zabranjeno je sve čega se doseti udruženje kućevlasnika, čiji ste punopravni član

- ako imate avliju, zabranjeno je napraviti šupu mimo propisanih dimenzija i modela

- ako imate travnjak, zabranjeno je da pustite travu da poraste iznad jedne stope; kazna ume da bude i 500$ dnevno.

- zabranjeno je saveznim propisom da se skida etiketa sa sastavom tkanine sa odeće i krevetnine (nejasno da li idu od kuće do kuće i proveravaju, ili se odnosi samo na nove artikle)

- zabranjena je prodaja petardi, vatrometa i prskalica u nekim državama, pa se snabdevaju u komšiluku

- zabranjena je marihuana saveznim propisom a i u otprilike polovini država; tamo gde je to u sukobu federalci obično puste domaće da se ravnaju po svome, pa onda kad im se ćefne naprave raciju.

- zabranjeno je stanovati u stanovima i zradama koji su osuđeni, tj zvanično proglašeni nenastanjivim (posle zemljotresa, požara itd).