čega nema - ostalo

18-IX-2018 23:25:23

Crni Amstel. Crni Hajneken našao četiri puta za deset godina. Pivo od pola litre.

Boza. Sok od borovnice. U stvari, video sam ga jednom, koštao je $7 za 0.7l ili tu negde.

Francuska kola. Poslednji je pokušao Pežo, do pred kraj osamdesetih, pa digao ruke od ćorava posla.

Američki televizori. Ne proizvode ih više - i ono što još ima američku nalepnicu, proizvedeno je u Kini.

Dinamo za bicikl. Troše se baterije.

Plin za kola. Navodno zbog bezbednosti. Vodonik je podjednako eksplozivan, a to će da može, kad ga i ako ga bude.

2009: nestalo i kiseline za frćkanje kose. Na dva mesta gde je nekad bilo (Kroger, Volmart) nema. Ima farbe, ali nema kiseline. Nema ni kod Volgrinsa. Našli u Rajt Ejdu, imali jednu kutiju. Ima i šampona za kosu navodno oštećenu trajnom - tih raznoraznih šampona za ovo i ono ima onoliko, no nema šampona za masnu kosu.

Masna soda. Jedva smo našli na jednom mestu, i nakon pola godine oni su i dalje jedini koji je drže.

Plavi kamen. Navodno, izbačen iz prometa kao otrovan. S druge strane, baštenski deo bilo koje drvare, KiMarta ili Volmarta ima dovoljno otrova da pobije sve svoje mušterije. Stvarni razlog (kao i za masnu sodu) je da zarada nije dovoljna.

Kosa. Kupi šišalicu za travu. Kosa u stvari može da se naruči od neke kanadske firme, baška sečivo baška kosište, svako po oko $50.

Lavor. Niko ne pere noge, tuširaju se.

Džezva. Možda u nekim specijalizovanim dućanima. A i šta će im, kad ne piju tursku kafu. Mada nije nikakav problem da se skuva turska, u samouslugama uvek možete sami da sameljete - odvrne se finoća do kraja i dobija se fini prah, taman za tursku.

2012: plafonske garnišne. Nema nigde. Nikad čuli.

Escajg po 6 ili 12 komada. Kuhinjski noževi sa zaobljenim vrhom i nazubljenim sečivom - ovde je doručak skroz drugačiji i takav nož nikom ne treba. Ima takvih noževa u escajgu, ali to su oni hotelski, iz jednog komada. Sa posebno urađenom drškom nema. Morao sam da zaoblim vrh na jednom, radio je brusni kamen.

Ažuriška 2013: nema nigde da se kupi mlin za orahe. Imaš blender.

Kinder jaja. Zabranjeno jer sadrži sitne delove koje bi deca mogla da progutaju. Zbog Amera su počeli da prave ono kombinovano što je pola plastično kućište pola čokolada i sadrži igračku u jednom komadu, nema više sklapanja.

2014: skroz zaboravio - nema običnih hemijskih olovaka koje pišu plavo. Sve pišu crno. Ima plavih ako je u kompletu sa drugim bojama, a i to će pre biti flomasteri sa želatinskim mastilom i možda čak i šljokicama.

Auto-pijace. Ko prodaje kola, radi to preko preprodavca ili oglasa, pijace nema.

Autokamp sa morskom plažom. Kampovanje blizu obale može, ako je jezero ili reka, ako je more jok. Nije da nismo tražili.