Постаја на Ајтхату

Ова грађа за могућу књигу је остала несређена. Упркос напорима сачиниоца да је што чешће препусти забораву, небризи и прашини, успевала је да преживи неколико промена технологије и прође неоштећена кроз све могуће конверзије, пребацивања из једног облика у други, са једног оперативног система на следећи, и коначно (?) се скрасила на овом месту на Мрежи. Ваш скромни сакупљач грађе се унапред одриче одговорности за ово, јер не може да тврди да ли ће се она овде коначно смирити, или ће тек одавде почети да расте, ако њено објављивање на овом месту изазове поплаву нове грађе.

Натукнице су дате азбучним редом, јер тај ред уноси привидну логику тамо где нема ни главе ни репа. Бројеви уз поглавља могу да послуже за некакав редослед, али то је више редослед којим су делови пристизали на уредников сто, него препоручени редослед за читање. Можда га баш то препоручује?

Поједини делови чине некакве приче, али нигде нема трага томе шта дође пре а шта после. Једино што се зна да делови пре успостављања Постаје дођу пре оних кад Постаја већ постоји, али се то баш не слаже најбоље са начелом истовремености, тако да може да испадне (или је увек било тако) (или ће једном бити да је увек било тако) да је тај редослед само привремени привид.
Док се не докаже другачије.
 

Бесмислице у ономе што тамо пише
Верски обичаји
Време
Деца
Где се олакшавају
Геноли
Желео бих да се преселим на вашу планету
Идоли
Имена
Имуност
Јавне службе
Календар
Краљевски ликеј
Лица
Начело истовремености
Отварање посланства (скенарион)
Отварање посланства (говор)
Пољопривреда
Постаја
Постање (крај религије)
Поштар
Преговори
Пријем
Припреме за полазак
Пушачки ратови
Феноли
Саобраћај
Секс
Случај пропалог  посла
Случај пропалог  посла - примери
Смрт
Смрт правосуђа
Спорт
Сусрет са краљем
Уметност
Феноли
Харами
Шта се зна о Ајтхату
Поглавља по бројевима:
1. Увод
2. Припреме, полазак
3. Треће поглавље је нестало.
4. Разно
5. Отвара се посланство.
6. Заплет, драма, Зашто.
7. Неразврстана грађа.
8. Вера, невера, умешане установе..
    Фусноте

Требало би да ова побројана поглавља садрже све исто што има и на левој страни; јемства за то нема, нити се можемо надати да је треће поглавље само привремено нестало. Може бити да је нестало само грешком у бројању, или да је састављач, у суманутом стању, измењао бројеве наредним поглављима, да би тако унео још смутње. Ако је то урадио, и ако му је то била намера, то је прекрила она прашина заборава из прве реченице.
 

myspace visitor tracker